Streda 18. 09. 2024 20:14:42 | Meniny má Eugénia

Bola to facka, alebo nie? Sestrička tvrdí, že jej pacient jednu vypálil, lebo mu nechcela dať kartu. On tvrdí, že ruka šla len okolo nej

U diabetológa v Dolnom Kubíne bolo poriadne rušno. Zdravotná sestra v ordinácii lekára Jána Trubana tvrdí, že počas incidentu s 80-ročným pacientom, miestnym ľudovým liečiteľom, utŕžila poriadnu facku. On to popiera. Prípad preveruje už aj polícia. ILUSTRAČNÉ FOTO: Thinkstockphotos

Michal Filek|22. február 2023|07:52:54

O incidente informoval portál noviny.sk.

Podľa neho mal dôchodca zaútočiť na zdravotnú sestru po tom, čom mu nechcela vydať zdravotnú dokumentáciu a bol k nej vulgárny. Svedkom malo byť asi 20 pacientov v čakárni.

Lekár Ján Truban, ktorého pacient a zároveň miestny akupresurista Ján Jašica navštívil tvrdí, že sestrička facku naozaj dostala. Vraj sú na to aj svedkovia. Sestre odporučil, aby hneď volala políciu.

V Trubanovej ambulancii je zvykom po každom vyšetrení dať kópiu lekárskej správy pacientovi do jeho dokumentácie. Napriek tomu žiadal Jašica od lekára zdravotný záznam. To je minimálne neštandardné.

Tvrdí to aj údajne napadnutá sestra. Tvrdí, že žiadal ich kartu, ktorú mu dať odmietla, pretože všetky správy má vo vlastnej. Vraj nasilu otvoril dvere a začal vulgárne nadávať. Potom jej vytrhol mobil z ruky a strelil jej facku. Pre noviny.sk to uviedla sestrička.

„Povedal som jej, že kartu potrebujem, lebo idem na očné,“ povedal Jašica pre noviny.sk. Potom, podľa neho, začala sestra vyskakovať, že zavolá policajtov. On sa vraj bránil tvrdením, že zavolá políciu sám, lebo mu kartu odmieta vydať. „Odsotila ma a pritom išla moja ruka okolo nej. Žiadna facka to nebola,“ objasnil incident zo svojho pohľadu pacient.

Krajská policajná hovorkyňa v Žiline uviedla, že vykonávajú objasňovanie vo veci podozrenia z priestupku na úseku zdravotníctva.


Súvisiaci článok
Kardiologických pacientov z Trstenej ošetria, podľa župy, v Dolnom Kubíne a v Ružomberku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť