Piatok 29. 03. 2024 10:17:13 | Meniny má Miroslav

Manželia z Čičmian pripravili prekvapenie v podobe novej lavičky nielen pre návštevníkov, ale aj pre celú obec (ROZHOVOR)

Manželia Tomašekovci dali drevenú lavičku vyrobiť na vlastné náklady a ako priblížili v našom rozhovore, chceli tak spraviť prekvapenie aj pre celú obec. Foto: Súkromný archív manželov Tomašekovcov

Juliana Krčulová|21. február 2023|09:45:17


Súvisiaci článok
Kníhkupectvo Martinus počas celého mesiaca február predáva knihy žilinského vydavateľstva bez nároku na zisk (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Novo-osadenou drevenou lavičkou v obci Čičmany chcú manželia Tomašekovci, ktorí dali lavičku vyrobiť, prilákať viac návštevníkov do obce a podporiť tým aj cestovný ruch v Rajeckej doline.

„Lavičku nám vyrábal náš známy, pán Roman Búbela. Výroba lavičky trvala takmer dva a pol týždňa, pričom sa na ňu použil jeden trojmetrový dub a dve dubové foršne na výrobu sedenia a operadla,“ ozrejmili našej redakcii manželia Tomašekovci a na našu otázku, čo má nová lavička symbolizovať pre návštevníkov obce, nám odpovedali takto:

Collage Maker-21-Feb-2023-08.11-AM.jpg

„Tým, že na jednu stranu lavičky sme dali vyrobiť Čičmanku, ktorá symbolizuje obec ako takú, respektíve tradície a kroj, na druhej strane je fujarista pri pripomienke každoročného stretnutia fujaristov v Čičmanoch.“

Našu redakciu tiež zaujímalo, či manželia plánujú v tejto milej tradícii pokračovať aj v budúcnosti:

„Určite uvažujeme aj v budúcnosti nad tým, že by sme dali niečo podobné, respektíve aj iné vyrobiť, predsa len, aby to ľudí trošku prilákalo a podporil by sa tým aj cestovný ruch v Rajeckej doline,“ uviedli manželia Tomašekovci z Čičmian.

Collage Maker-21-Feb-2023-08.12-AM.jpg

S otázkou, či obec plánuje v dohľadnej dobe zrealizovať obdobné „prekvapenie“ pre svojich obyvateľov, sme sa obrátili na starostku obce, Ivetu Michalíkovú:

„Niečo podobné chystá aj obec, ale určite to bol výborný nápad z ich strany dať takúto lavičku vyrobiť, lebo zase pritiahne turistov a oni budú mať z čoho žiť, keďže im neúmerne stúpli ceny energií. Takéto lavičky nie sú lacná záležitosť. Musíme zohnať sponzorov a určite dáme vyrobiť, tak ako sme dali urobiť Čičmanskú obriu lavičku (GARDEoN sponzor). A možno ku obrej lavičke pribudne ešte niečo iné, ale to bude prekvapenie,“ uviedla pre našu redakciu starostka obce Čičmany, Iveta Michalíková.

Collage Maker-21-Feb-2023-08.18-AM (1).jpg


Súvisiaci článok
Lyžiarske stredisko Malý Straník zaznamenalo počas dvoch víkendov vysoký záujem návštevníkov (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť