Štvrtok 25. 04. 2024 09:58:23 | Meniny má Marek

Dopravný podnik mesta Žiliny v súčasnosti neplánuje zaviesť celoplošne zastávky na znamenie (ROZHOVOR)

Našu redakciu zaujímalo, či DPMŽ plánuje, po vzore bratislavského dopravného podniku, ktorý od 13. februára 2023 zaviedol celoplošne zastávky na znamenie, zaviesť takúto zmenu aj v Žiline. Na naše otázky odpovedal Ján Šimko, dopravno-prevádzkový riaditeľ DPMŽ. Foto: DPMŽ

Juliana Krčulová|17. február 2023|18:22:20


Súvisiaci článok
Majitelia žilinského podniku Nosorožec PUB vyzvali poslancov mesta, aby vyhoveli protestu prokurátora a zamietli VZN (VIDEO)
Čítajte viac >

Našu redakciu zaujímalo, či Dopravný podnik mesta Žiliny plánuje, po vzore bratislavského dopravného podniku, ktorý od 13. februára 2023 zaviedol celoplošne zastávky na znamenie, zaviesť takúto zmenu aj v Žiline? Ak áno, v akom časovom horizonte by sa prípadná zmena mala prejaviť?

  • „Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. (DPMŽ) v súčasnosti neplánuje zaviesť celoplošne zastávky na znamenie. Takúto možnosť celoplošného zavedenia sme minulý rok zisťovali aj v dotazníkovom prieskume medzi našimi cestujúcimi. Prieskumu sa zúčastnilo 1 232 respondentov a iba 18 % z nich by si takúto možnosť vedelo predstaviť. Zároveň chceme podotknúť, že by sme zvažovali možnosť zavedenia takéhoto celoplošného systému zastávok na znamenie, predtým by sme ešte prekonzultovali jeho opodstatnenosť v odborných komisiách v rámci Mesta Žilina.“

Plánuje DPMŽ v aktuálnom roku zaviesť prípadne iné zmeny, ktoré by pre cestujúcich znamenali zmenu ich návykov pri cestovaní?

  • „Aktuálne neuvažujeme o žiadnej podstatnej zmene, ktorá by znamenala zmenu návykov pri cestovaní,“ uzavrel pre našu redakciu dopravno-prevádzkový riaditeľ DPMŽ, Ján Šimko.

Súvisiaci článok
Lyžiarske stredisko Malý Straník zaznamenalo počas dvoch víkendov vysoký záujem návštevníkov (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť