Streda 01. 05. 2024 05:59:26

Tunelu Višňové hrozí, že opäť posunú jeho dokončenie

Problematický je stále tender na dodávku a inštaláciu technológií. Bez nich nemôžu tunel skolaudovať a otvoriť pre verejnosť, hoci stavebne by bol úplne hotový. Termín tendra posunuli už šesťkrát. FOTO: NDS

Michal Filek|17. február 2023|08:54:25


Súvisiaci článok
Už štvrtýkrát posunuli diaľničiari lehotu na predkladanie ponúk na obstaranie technológie tunela Višňové. Termín dokončenia je stále otázny
Čítajte viac >

Včera o ďalšom možnom zdržaní informoval denník Pravda.

Podľa pravda.sk totiž diaľničiari, ktorí termín na otváranie obálok v tendri na dodávku a inštaláciu technologického vybavenie posunuli už šesťkrát, tak budú musieť s najväčšou pravdepodobnosťou urobiť znova.

Je tak pravdepodobné, že sa termín dokončenia, ktorý je stanovený na rok 2024, nestihne a stavba sa tak predĺži minimálne o rok.

Pravda píše, že ešte v novembri to dementoval minister dopravy Andrej Doležal. Podľa neho sa tak nestane, ak obstarávanie na technológie prebehne v poriadku. To je ale zrejme problém.

„Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) totiž preveruje postup Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) v tendri na dodanie technologického vybavenia tunela Višňové, vrátane informačného systému rozostavanej diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala. Dôvodom sú opäť námietky proti podmienkam v súťažných podkladoch alebo v iných dokumentoch verejného obstarávania,“ informuje pravda.sk.

Termín na otváranie obálok je dnes, po šiestich posunutiach, stanovený na 2. marca. Ten však pre preverovanie námietok, takmer určite nedodržia.

Tender v hodnote viac ako 71 miliónov eur bez DPH pritom zverejnili už v auguste 2022.


Súvisiaci článok
VIDEO: Pozrite si jazdu tunelom Višňové
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť