Utorok 22. 10. 2024 21:30:37 | Meniny má Sergej

Už štvrtýkrát posunuli diaľničiari lehotu na predkladanie ponúk na obstaranie technológie tunela Višňové. Termín dokončenia je stále otázny

Nielen stavba samotného tunela Višňové sa komplikuje a neustále predlžuje. Do tunela treba dodať a namontovať aj kompletné technologické vybavenie, vrátane informačného systému. Jeho realizácia bude trvať približne dva roky. Ani štyri mesiace po prvom zverejnení tendra nie je jasné, kto ho postaví. A kedy. Na stole je totiž už piaty termín na predkladanie ponúk. FOTO: NDS

Michal Filek|14. december 2022|09:34:12


Súvisiaci článok
Termín na predkladanie ponúk na dodávku techniky do tunela Višňové opäť posunuli
Čítajte viac >

Naposledy sme vás 5. decembra informovali, že termín na vyzbieranie ponúk vo vestníku sa posunul z 30. novembra na 15. decembra. Dôvodom bolo, podľa ministra dopravy Andreja Doležala, veľké množstvo pripomienok a dotazov, ktoré museli zodpovedať a vysvetliť. Údajne ich bolo takmer 300.

Ani tento termín, teda 15. december, už neplatí. Na stole je nový – 22. december. NDS o tom informovala vo vestníku verejného obstarávania a zároveň aktualizovala súťažné podklady v časti technická špecifikácia a projektová dokumentácia.

Najnovší termín na dokončenia a sprevádzkovanie tunela je koniec roka 2024. Keďže namontovanie technológie a informačného systému má trvať dva roky a najnovší termín len na predkladanie ponúk je 22. december, už teraz je jasné, že takto sa to nedá stihnúť. Kým totiž súťaž vyhodnotia a vyberú zhotoviteľa, môže trvať aj niekoľko mesiacoch. A vôbec nie je vylúčené, že sa neúspešní uchádzači odvolajú.

Prvýkrát bola súťaž na zákazku s predpokladanou hodnou 71,5 milióna eur, vyhlásená už začiatkom augusta. Teda pred piatimi mesiacmi. Toto je už piaty termín na predkladanie ponúk.


Súvisiaci článok
VIDEO: Pozrite sa s nami do tunela Višňové!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť