Nedeľa 15. 09. 2024 16:31:53 | Meniny má Jolana

Lyžiara, ktorý vo Veľkej Rači smrteľne zranil osemročného chlapca, mali zachytiť bezpečnostné kamery

Podľa informácií TV Markíza sa lyžiar rútil po svahu vysokou rýchlosťou. Foto: Koláž SP 21 / Freepik.com a HZS

Juliana Krčulová|14. február 2023|14:02:01


Súvisiaci článok
Hrozná tragédia: Deväťročný chlapec po zrážke s iným lyžiarom na Veľkej Rači, v nemocnici zomrel
Čítajte viac >

Informovali sme vás, že v piatok 10. februára 2023 došlo na zjazdovke číslo 9 Laliky – Strmá k vážnej nehode, pri ktorej sa iba 8-ročný chlapec slovenskej národnosti zrazil s iným lyžiarom, pričom chlapec po zrážke zostal nehybne ležať na svahu.

„Prítomní lyžiari zahájili laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu a privolali záchranárov. Záchranári HZS pokračovali v rozšírenej resuscitácii a snežným skútrom priviezli na miesto aj posádku rýchlej lekárskej pomoci. Na mieste bol vysadený pomocou navijaka lekár VZZS a spoločne pokračovali v rozšírenej KPR,“ informovali horskí záchranári na svojom oficiálnom webe.

Televízia Markíza dnes priniesla informáciu, že lyžiara, ktorý sa rútil po svahu vysokou rýchlosťou a následne smrteľne zranil osemročného chlapca, zachytili bezpečnostné kamery.

„Polícia zrejme v najbližších dňoch obviní lyžiara, ktorý na jednom zo svahov lyžiarskeho strediska vo Veľkej Rači zrazil malého chlapca. Lyžiara podľa našich informácií zachytili kamery pri turniketoch. Samotná zrážka sa však mala odohrať v úseku, ktorý nie je monitorovaný. Muži zákona vraj tušia, čo mal oblečené. To, či už momentálne vedia, o koho konkrétne ide, však neuvádzajú,“ priblížila televízia Markíza na svojom oficiálnom internetovom portáli Tvnoviny.sk, pričom dodala:

„Podľa informácií TV Markíza sa lyžiar rútil po svahu vysokou rýchlosťou. Jednoznačným vinníkom má byť preto práve on. Polícia potvrdila, že začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.“


Súvisiaci článok
Horskí záchranári majú za sebou ďalší rušný piatok. Na lyžiarskych svahoch ratovali aj dve maloleté deti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť