Piatok 17. 05. 2024 07:21:12 | Meniny má Gizela, Aneta

Žilinská nemocnica začne ako jediná v severnej oblasti poskytovať minimálne invazívnu liečebnú metódu spinálnej endoskopie (VIDEO)

Dnes sa v priestoroch oddelenia neurochirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline uskutočnilo slávnostné odovzdanie najmodernejšej prístrojovej techniky – plne spinálnej endoskopickej zostavy za účasti povereného ministra zdravotníctva Slovenskej republiky, MUDr. Vladimíra Lengvarského. Foto a video: Juliana Krčulová / SP 21

Juliana Krčulová|10. február 2023|14:00:14


Súvisiaci článok
Mesto Žilina neplánuje rozširovať kamerový systém na platforme Smart city (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Lenka Záteková, informovala, že nové prístrojové vybavenie prinesie do Žiliny najmodernejšiu operačnú metódu poškodených platničiek.

„Žilinská nemocnica začne ako jediná v severnej oblasti a len ako tretia štátna nemocnica na Slovensku poskytovať pacientom s degeneratívnym ochorením chrbtice minimálne invazívnu liečebnú metódu spinálnej endoskopie. Namiesto otvoreného operačného prístupu zavedie operatér do tela pacienta endoskop s cca hrúbkou ceruzky, vďaka čomu je výkon šetrnejší a bezpečnejší. Dochádza k minimálnej traume okolitého tkaniva a zníženiu rizika vzniku operačných či pooperačných komplikácií,“ uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnice a zároveň podotkla, že výhodou je aj rýchlejšia rekonvalescencia a návrat do bežného života.

ROZHOVOR s prvým pacientom, ktorý bude pomocou plne spinálnej endoskopickej zostavy operovaný už na budúci týždeň, nájdete v našom VIDEU.


Súvisiaci článok
Za osem februárových nocí poskytla žilinská nocľaháreň ľuďom bez domova až 298 nocľahov (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť