Piatok 19. 04. 2024 07:44:42 | Meniny má Jela

Aplikácia Odkaz pre starostu má za sebou ďalší rok fungovania

Žilinská samospráva eviduje za minulý rok 1 334 nahlásených podnetov. Tie sa samospráva snaží riešiť v rámci kapacitných aj finančných možností k spokojnosti občanov. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|7. február 2023|12:05:45


Súvisiaci článok
Obyvatelia žilinskej mestskej časti upozornili na pohyb podozrivého muža
Čítajte viac >

Aplikácia Odkaz pre starostu je určená obyvateľom a umožňuje im nahlásiť poškodenia, ktoré zaznamenali v rámci mesta, či podnety na zlepšenie. Nahlásené podnety sa v minulom roku podľa slov hovorkyne mesta Žilina, Barbory Zigovej, týkali najmä zelene a životného prostredia, stavu ciest a chodníkov, mestského mobiliáru, autovrakov a aj dopravného značenia.

„Občania sa v mnohých prípadoch zaujímali aj o rekonštrukcie či revitalizácie verejných priestranstiev a ďalšie investičné aktivity. Z podnetov nahlásených za minulý rok samospráva vyriešila 442 podnetov, 756 je v riešení, 90 podnetov bolo uzavretých a 46 je neriešených,“ priblížila hovorkyňa údaje k 31. decembru 2022 a ďalej uviedla, že podnety sú po nahlásení zaevidované a pridelené zodpovedným osobám, ktoré operatívne zabezpečujú ich riešenie:

Snímka.JPG Foto: WWW Odkazprestarostu.sk

„Doba riešenia sa môže časovo líšiť v závislosti od náročnosti daného problému, legislatívnych procesov, kapacitných možností dodávateľov, dodávky potrebných komponentov a materiálu, poveternostných podmienok a v neposlednom rade aj od finančných prostriedkov samosprávy vyčlenených na daný účel. K vyriešeniu evidovaných podnetov za minulý rok vo veľkej miere prispelo aj fungovanie Pojazdnej dielne, ktorá zabezpečuje opravy, resp. odstránenie zistených nedostatkov v réžii mesta. Samospráva tak ušetrí nemalé finančné prostriedky, keďže si nemusí objednávať niektoré výkony u externých dodávateľov,“ zhodnotila hovorkyňa mesta Žilina a na záver uviedla, že za rok 2022 má Pojazdná dielňa zásluhu na realizácii zhruba polovice zo 442 vyriešených podnetov.


Súvisiaci článok
Z ulíc Žiliny postupne ubúdajú vraky áut. Mesto prosí o trpezlivosť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť