Štvrtok 25. 04. 2024 20:00:23 | Meniny má Marek

Spomeňte si na Braňa, viac urobiť nemôžeme. "Ale ak polícia nezohľadní všetky fakty, budem žiadať obnovenie vyšetrovania," hovorí Igor, ktorému mladý vodič usmrtil brata

Posledná rozlúčka s Branislavom Hvorečným, ktorého minulý týždeň na ceste pri Predmieri zrazil a zabil mladý šofér, bude v sobotu o 13.00 na cintoríne v Hrabovom pri Bytči. Jeho Brat Igor adresoval všetkým priateľom a známym úprimný odkaz. „Neurobím už nič, je preč!“ napísal. Od priateľov by si rád prečítal, ako si na Braňa spomínajú. Jedno sa však ešte pre Braňa urobiť chystá. „Ak vyšetrovateľ nezohľadní všetky fakty, usmrtenie, neposkytnutie pomoci, krivé svedectvo a útek z miesta činu, budem žiadať prokurátora o obnovu konania,“ napísal na svojom Facebooku. FOTO: Facebook Igor Hvorečný

Michal Filek|3. február 2023|10:50:02

Igor Hvorečný napísal o bratovi Braňovi pre všetkých, ktorí ho poznali i nemali možnosť spoznať.

"Ďakujem veľmi za prejavenú ľútosť a súcit s našou rodinou. Necítim žiadny hnev, taký ja nie som. Nejde mi o pomstu, ale o pravdu. Chcem, aby spolu ľudia konečne začali hovoriť, potlačili správanie, ktoré im diktuje ego, nemysleli len na seba, ale naopak boli k sebe empatickí a spolupracovali. Aby si nezištne pomáhali tak, ako to robil môj brat Braňo.

On chápal ľudí, robil si vlastnú mienku, nekopíroval názory druhých, ale uvažoval, išiel do hĺbky. Vítal ľudí vždy s úsmevom a otvorenosťou. Preto ho ľudia mali radi a preto bol úspešný.

On mal všetky vlastnosti po našom dedovi a starom otcovi a lásku v srdci po našej babičke a starej mame. Bol z nás súrodencov najmladší, ale duchom bol z nás najstarší.

Áno, bol často výbušný ale bolo to preto, že mu na veciach záležalo a mal veľa životnej energie, všetkých vedel zabaviť, bol komik keď sa uvoľnil, bol ten najlepší spoločník. V podnikaní mu záležalo na spokojnosti zákazníka a nie na peniazoch. Takto ho poznali všetci, lebo sa nikdy nepretvaroval. To je jeho odkaz, to nám tu na Zemi všetkým zanechal.

Neurobím už nič, je jednoducho preč. Do rúk mu vložím mincu pre Chárona, aby jeho ducha bezpečne previezol na druhý breh, cez rieku zabudnutia do sveta mŕtvych, prajem mu aby nenapil sa vody z rieky zabudnutia, aby sa tak mohol znovu zrodiť vo vyššej forme bytia bez straty toho ako sme ho poznali. Nikdy nezabudnem na jeho odkaz, ktorý nám všetkým zanechal.

Ľudia pomôžte! Nie sebe, nie nám, ale komukoľvek vo vašom okolí.“

Posledná rozlúčka bude zajtra v sobotu 4. februára o 13.00 na cintoríne v Hrabovom pri Bytči.

Igor však predsa jednu vec urobiť môže. Aj keď to život Braňovi nevráti. Môže dozrieť na to, aby sa jeho smrť riadne vyšetrila.

„Verím, že poctivý vyšetrovateľ, ktorý to má na starosti, to vyšetrí všetko ako bolo a nič sa nezabudne. Aj na ten nový fakt, že nebola poskytnutá okamžitá neodkladná prvá pomoc, a aj na fakt, že závodili na autách. Verím, že vypočujú všetkých svedkov, a nielen nevyhnutný počet. Lebo tam sa nestal len prečin z usmrtenia, ale aj neposkytnutie prvej pomoci, ako aj krivé svedectvo, ako aj útek vodiča Octavie z miesta nehody. Pretože v opačnom prípade budem kontaktovať prokurátora. A dosiahnem obnovenie vyšetrovania, pokiaľ tam nebude všetko po pravde napísané,“ napísal Igor na svojom profile na Facebooku.

328560949_863991368052406_2959676846555343929_n.jpg


Súvisiaci článok
Šokujúce svedectvo po tragickej nehode pri Bytči: „Braňo zomrel, lebo sa mladí na ceste pretekali. Po zrážke mu okamžite neposkytli pomoc!“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť