Streda 17. 04. 2024 17:31:17 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

Kysucké florbalistky v priebehu februára odohrajú ešte tri súťažné zápasy

Florbalistky klubu FBK Kysucké Nové Mesto skončili po základnej časti Hyundai ženskej extraligy na piatej priečke, čím sa dostali do spodnej nadstavbovej skupiny. Foto: Martina Priečková

Juliana Krčulová|1. február 2023|09:42:13


Súvisiaci článok
Žilinský bombardér Leo Borák začal nový rok vo veľkom štýle! (VIDEO)
Čítajte viac >

Podľa Martina Priečka z klubu FBK Kysucké Nové Mesto sa toto umiestnenie možno bude fanúšikom máliť, vzhľadom na umiestnenie v predošlých sezónach: „Tréneri však začali pracovať najmä na zapracovaní mladších hráčiek, čo si vyžaduje trpezlivosť a tento fakt sa odzrkadlil aj vo výsledkoch. Nie je jednoduché zaiste nahradiť viac ako 60-bodovú Lauru Chupekovú či najlepšiu brankárku ligy Radku Mládenkovú zo dňa na deň,“ priblížil Priečko a ďalej uviedol, že Kysučanky síce dvakrát porazili kandidátky na titul zo Spišskej Novej Vsi, ale ťahali však za kratší koniec v zápasoch s tabuľkovo vyššie postavenými súperkami z Pruského, Nemšovej či Partizánskeho, hoci v mnohých zápasoch boli minimálne vyrovnaným súperom.

i_7020308.jpg

Možnosť prejaviť sa v plnej miere už dostali mladšie hráčky v nadstavbovej časti, ktoré sa postupne etablujú v extraligovom tíme. Aktuálny stav v extraligovom FBK pred play-off zhodnotil hlavný tréner, Marián Chlebana:

„Podľa postavenia v tabuľke môže kysucký fanúšik cítiť sklamanie, ale my stále veríme, že naša hra a výsledky sa zlepšia. Celú sezónu bojujeme s výpadkami v zostave kvôli zraneniam a povinnostiam, ale play-off je úplne nová súťaž. Ak zlepšíme účasť na tréningoch, tak môžeme uspieť. Inej cesty niet. Zápasy v slabšej nadstavbovej časti nám umožnili dať ešte väčší priestor pre mladé nádeje kysuckého florbalu a získať tak potrebné skúsenosti do ďalších rokov v extralige.“

Kysucké florbalistky v priebehu februára odohrajú tri súťažné zápasy – v sobotu 11. februára 2023 o 18:00 hodine v Nitre, v sobotu 18. februára 2023 si zahrajú doma so Sabinovom a nadstavbovú časť zakončia domácim zápasom s Hurikánom Bratislava v sobotu 25. februára 2023. Play-off začína 4. – 5. marca 2023, kedy sa hráčky FBK Kysucké Nové Mesto predstavia vonku proti jednému z dvojice Nemšová/Partizánske.

„V 1. lige sú Kysučanky na 8. priečke a zrejme sa taktiež predstavia v play-off zápasoch. Účinkovanie v druhej najvyššej súťaži slúži predovšetkým pre juniorky a dorastenky na naberanie skúseností, ktorým sa taktiež darí v regionálnych súťažiach a pripravujú sa na záverečné Majstrovstvá Slovenska,“ uviedol Priečko a vyzdvihol aj zlepšujúcu sa tendenciu florbalistiek, ktorú potvrdili v 1. lige starších žiačok, kde sú momentálne na 4. mieste tabuľky s minimálnymi odstupmi na čelo.

i_7020304.jpg

„Najmä poslednými výsledkami (6:6 proti Modre, 3:2 víťazstvom nad Nemšovou a 3:0 nad Partizánskym) sa opäť prihlásili do bojov o medailové umiestnenie. V neposlednom rade je potrebné spomenúť pôsobenie v kategóriách mladších žiačiek a prípravky, kde prípravka pôsobí dokonca v chlapčenskej kategórií a nepočína si vôbec zle. Týmto je potrebné vysloviť veľké poďakovanie trénerom a trénerkám, celému realizačnému tímu, fanúšikom a všetkým, ktorí florbal v meste podporujú. Či už je to MKŠS alebo sponzori, ktorí sa aj v týchto neľahkých časoch vždy nájdu. Pevne verím, že sa nám podarí zmobilizovať všetky sily a opätovne sa nám začne dariť na všetkých súťažných úrovniach a budeme tešiť fanúšikov našou hrou a zároveň budeme aj naďalej reprezentovať naše mesto ako najúspešnejší športový kolektív aj v budúcnosti,“ dodal Martin Priečko z klubu FBK Kysucké Nové Mesto.


Súvisiaci článok
Sokolíci z Vrútok zožali v Považskej Bystrici pódiové umiestnenia (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť