Piatok 19. 04. 2024 07:48:22 | Meniny má Jela

Požiar lakovne na Korytnickej v Ružomberku je pod kontrolou

Hovorca KR HaZZ v Žiline informoval, že momentálne sa na mieste zasahuje, pričom požiar sa podarilo dostať pod kontrolu. Susedná výrobná hala bola skontrolovaná termokamerou bez zaznamenania zvýšenej teploty. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|31. január 2023|10:10:02


Súvisiaci článok
V Ružomberku od skorého rána horí fabrika na výrobu oceľových kontajnerov
Čítajte viac >

Dnes 31. januára 2023 bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar vo firme na výrobu oceľových kontajnerov na Korytnickej ceste v Ružomberku.

Na mieste podľa slov hovorcu KR HaZZ v Žiline, Michala Kypusa, zasahujú hasiči z Hasičskej stanice v Ružomberku, z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši, z Hasičskej stanice v Dolnom Kubíne, z Hasičskej stanice v Martine, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, zo Závodného hasičského útvaru Mondi SCP v Ružomberku a tiež členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Likavka, Liptovská Osada, Liptovské Revúce, Liptovská Lúžna a Turany.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar jednopodlažnej výrobnej budovy - lakovne, v blízkosti ktorej sa nachádza skladová hala a ubytovňa. Po vykonaní prieskumu hasiči začali s hasením požiaru z exteriéru za pomoci výškovej techniky, pričom bola zastavená premávka na ceste I/59 v jednom jazdnom pruhu. Voda na hasenie bola zabezpečovaná z miestnej hydrantovej siete a kyvadlovom dopravou z Hasičskej stanice v Ružomberku,“ priblížil Michal Kypus z KR HaZZ v Žiline a ďalej uviedol, že boli vyrozumení aj zástupcovia civilnej ochrany – odboru krízového riadenia Okresného úradu v Ružomberku a Okresného úradu v Žiline, zástupcovia mesta Ružomberok a miestneho vodárenského podniku.

„Pred šiestou hodinou ráno na mieste zasahovalo 19 profesionálnych a 15 dobrovoľných hasičov so šestnástimi kusmi hasičskej techniky. Momentálne sa na mieste zasahuje a požiar sa podarilo dostať pod kontrolu. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahujú s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Susedná výrobná hala bola skontrolovaná termokamerou bez zaznamenania zvýšenej teploty. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin požiarov,“ dodal hovorca KR HaZZ v Žiline, Michal Kypus.


Súvisiaci článok
Mladá rodina z Veľkého Čepčína prišla o strechu nad hlavou. Prispieť im na nový začiatok môžete aj vy (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť