Utorok 23. 04. 2024 20:27:48 | Meniny má Vojtech

Mladá rodina z Veľkého Čepčína prišla o strechu nad hlavou. Prispieť im na nový začiatok môžete aj vy (FOTO + VIDEO)

Lenka, Matúš, dvojročná Luna a päťmesačný Zoran prišli v piatok 13. januára 2023 pri požiari o svoje bývanie. Z večera do rána, keď boli na návšteve u svojej babičky, im do tla zhorel dom, ktorý si roky budovali, a do ktorého sa ešte len pred časom nasťahovali. Foto a video: Facebook / Matúš Svinčák

Juliana Krčulová|31. január 2023|09:45:04


Súvisiaci článok
Zámok Kunerad čaká významný rok. Už v decembri by mohol nadobudnúť svoju typickú podobu
Čítajte viac >

Kampaň na pomoc Lenke a Matúšovi z Veľkého Čepčína organizuje ich priateľka Eva: „Lenka s Matúšom sú mojimi dobrými priateľmi. Poznám sa s nimi roky. Obaja sú dobrosrdeční, vždy ochotní pomôcť ľuďom – známym aj neznámym. Sú v ťažkej životnej situácii, pri požiari prišli o bývanie a my ich môžeme podporiť, aby ju zvládli čo najlepšie. Z večera do rána – počas návštevy u babičky im do tla zhorel dom, ktorý si roky budovali, a do ktorého sa čerstvo nasťahovali. Rovnako prišli aj o všetko, čo v ňom bolo,“ opísala nešťastnú udalosť Eva.

Snímka.JPG

Osudným dňom sa pre Lenku s Matúšom stal piatok 13. januára 2023, kedy im zhorel domov. Obaja sa venujú fyzioterapii, masážam a poradenstvu v oblasti zdravej výživy. Robia prednášky a cvičenia pre širokú verejnosť.

Podľa ich dlhoročnej priateľky Evy sa odhadovaná škoda na majetku pohybuje okolo stotisíc eur:

„Príčina požiaru sa vyšetruje, predpokladá sa, že šlo o chybu ohrevného telesa – infrapanel. Bolo veľké šťastie, že sa v tej dobe nenachádzali v dome. Celková škoda je 100 000 eur a viac. Kritické veci pomohli zabezpečiť susedia v obci - oblečenie, potreby pre deti. Avšak je potrebné pomôcť im finančne – na zabezpečenie odpratávania škôd a taktiež pre potreby ich ďalšieho bývania a fungovania,“ uviedla Eva.

Snímka3.JPG

Vyzbierané finančné prostriedky z výzvy plánujú použiť na odstránenie škôd a vyčistenie pozemku, taktiež na zabezpečenie dočasného bývania a nevyhnutných vecí pre fungovanie mladej rodiny.

„Pokiaľ sa podarí získať väčšia suma, taktiež na zabezpečenie nového bývania. Ďakujeme za vaše príspevky, ako aj za zdieľanie kampane medzi vašich blízkych!“ dodala dlhoročná priateľka mladej rodiny z Veľkého Čepčína, Eva.

FINANČNE PODPORIŤ mladú rodinu môžete prostredníctvom TOHTO ODKAZU.

322961835_1376473179847369_1894075897795808302_n.jpg


Súvisiaci článok
V Ružomberku od skorého rána horí fabrika na výrobu oceľových kontajnerov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť