Streda 27. 03. 2024 03:03:22 | Meniny má Alena

Špeciálne dresy MŠK Žilina vydražili za 700 eur. Financie putujú na podporu aliancie NIE RAKOVINE

Jedenásť špeciálnych bielo-ružových dresov z jesenného duelu proti Trnave putovalo do verejnej dražby, kde ich mohli fanúšikovia získať a zároveň podporiť neziskovú organizáciu, ktorá dlhodobo pomáha onkologickým pacientom. Foto: MŠK Žilina

Juliana Krčulová|30. január 2023|12:08:32


Súvisiaci článok
Cestujúci SAD, zbystrite pozornosť! Od 5. februára sa mení cestovný poriadok
Čítajte viac >

„Dobrý skutok splnený, vyzbierané peniaze odovzdané tým najpovolanejším!“ hlási žilinský futbalový klub MŠK Žilina na svojom oficiálnom webe.

Pri príležitosti takzvaného “Ružového októbra“, mesiaca povedomia o rakovine prsníka, zástupcovia žilinského klubu vydražené peniaze za špeciálne nástupové dresy z jesenného duelu proti Trnave v uplynulých dňoch predali novým majiteľom.

Symbolicky jedenásť bielo-ružových dresov, v ktorých v októbri vyprevadili Šošonov ich dámy, putovalo do verejnej dražby, kde ich mohli fanúšikovia získať a zároveň podporiť neziskovú organizáciu, ktorá dlhodobo pomáha onkologickým pacientom.

„Aliancia Nie rakovine, ktorej logo bolo vyobrazené na dresoch dievčat, vzdeláva a informuje o zodpovednosti a poctivej prevencii pred onkologickými ochoreniami, ktoré sú v dnešnej dobe čoraz rozšírenejšie. Celková vyzbieraná čiastka sa vyšplhala na 700 eur. Najvyššou sumou za vydražený dres prispel ULTRAS Žilina, peniaze darovala aj kabína "A"-tímu,“ priblížili zástupcovia klubu MŠK Žilina na svojom oficiálnom webe a dodali:

327723915_704117124524611_3471632105338648183_n.jpg

„Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí sa zapojili do dražby a výslednou sumou 700 eur prispeli na dobrú vec.“

Marketingová manažérka Šošonov, Lucia Svoreňová, sa k iniciatíve ”Ružový október” vyjadrila takto:

„Z lásky k sebe, k svojim blízkym, z lásky k životu. Práve toto motto je tým vyšším účelom, pre ktorý sme celú iniciatívu organizovali. Sme veľmi radi, že podobne to vnímali aj fanúšikovia, ktorí sa zapojili do dražby a spoločne sme tak mohli pomôcť a podporiť organizáciu, ktorá dlhodobo pomáha, žiaľ, čoraz rozšírenejšej základni pacientov. Nemôžeme ani nechceme pred týmto ochorením zatvárať oči. Veríme, že toto bol prvý krok a aj naďalej budeme spolupracovať a šíriť osvetu prevencie s neziskovou organizáciu NIE RAKOVINE," uviedla.

Spoluzakladateľom organizácie Nie rakovine je aj televízny moderátor, publicista a vysokoškolský pedagóg, Patrik Herman. Onkologickej advokácii sa začal venovať po tom, čo pre rakovinu prišiel o svojho otca. Práve on si z rúk manažérky MŠK Žilina prebral darovací šek:

„Chcem sa v prvom rade veľmi pekne poďakovať. Každý človek má svoje sny, my máme svoje sny - chceme pomáhať ľudom, zachraňovať ľudské životy pred onkologickými ochoreniami. Keby sme nemali okolo seba ľudí, akí sú napríklad vo futbalovom klube MŠK Žilina, tak by mnohé zo snov zostali iba snami. Ďakujeme, že vďaka vašej pomoci a podpore sme mohli premeniť jeden aj na skutočnosť. Takto budeme môcť reálne zachraňovať životy, prevádzkovať onkologické poradne pre pacientov, prezentovať a naďalej šíriť medzi ľudí význam prevencie. Úprimne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu," uviedol Patrik Herman.

327598766_1456632268196783_1124067848259070325_n.jpg


Súvisiaci článok
V Lietavskej Lúčke chcú primárne podporovať prácu miestnych obyvateľov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť