Štvrtok 18. 04. 2024 22:06:28 | Meniny má Valér

Na Kubínskej holi včera zablúdil 53-ročný lyžiar. Pomohli mu až horskí záchranári

Včera v poobedňajších hodinách bola HZS požiadaná o pomoc pre 53-ročného lyžiara slovenskej národnosti. Ten poskytol záchranárom GPS súradnice svojej polohy, avšak, keď záchranári dorazili na určené miesto, zablúdeného muža tam nenašli. Foto: Koláž SP 21 / Horská záchranná služba

Juliana Krčulová|29. január 2023|10:30:33


Súvisiaci článok
Podvodníci obrali minulý rok seniorov o takmer dva milióny eur
Čítajte viac >

Po tom, čo 53-ročný lyžiar slovenskej národnosti vyšiel na vrchol Kubínskej hole, zlyžoval z hrebeňovej časti do lesného porastu, kde zablúdil. O včerajšom zásahu informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

„Po takmer dvojhodinovej snahe poradiť si sám, kontaktoval záchranárov HZS, ktorým poskytol GPS súradnice svojej polohy. Záchranári HZS z oblastného strediska Malá Fatra sa vydali na dané miesto, tam však muža nenašli. Prostredníctvom Operačného strediska tiesňového volania HZS sa opätovne telefonicky spojili so zablúdeným 53-ročným mužom a snažili sa získať čo najviac informácií o jeho postupe,“ priblížili záchranári o včerajšom zásahu na Kubínskej holi.

Záchranári teda ďalej pokračovali na základe získaných orientačných bodov pomocou snežného skútra a na lyžiach:

„Nezvestného muža sa im podarilo nájsť na severnej strane Oravskej Magury. Bol bez zranení, záchranári HZS mu pomohli dostať sa späť na zvážnicu ku skútru, ktorým bol transportovaný späť do lyžiarskeho strediska. Odtiaľ pokračoval na vlastnú žiadosť v sprievode rodinného príslušníka,“ dodali.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári asistovali neďaleko obce Sihelné pri smutnom zásahu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť