Štvrtok 25. 04. 2024 14:40:39 | Meniny má Marek

Šošoni po troch dňoch znova odchádzajú s prehrou 2:3

Sobotné poludnie patrilo ďalšiemu prípravnému zápasu Šošonov, tentoraz s poradovým číslom päť proti českému Třincu. Súper išiel rýchlo do vedenia a Žilinčanom, naopak, robilo problém dostať sa do zakončenia cez pozornú defenzívu. Foto: MŠK Žilina

Juliana Krčulová|28. január 2023|13:15:15


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Vzpierač Vladimír Macura (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Informoval o tom klub MŠK Žilina na svojom oficiálnom webe.

„Tréneri pod vedením Jaroslava Hynka to proti českému druholigistovi tentokrát vyskladali už aj so Sammym Gidim v strede, ktorý sa po drobnom zranení proti Györu vrátil do zostavy, v nej sa predstavil opäť aj mladý Afričan Erick Bile,“ uviedol žilinský klub a o atmosfére dnešného zápasu pod Dubňom ďalej pokračoval:

„V 5. minúte nás schladil náš kmeňový hráč Marián Tandara, ktorý sa pretlačil k centru od Kaniu a poslal hostí do vedenia. Gól Čechov povzbudil, Holík v dobrej pozícii našťastie pre naše farby netrafil bránu. K streleckému pokusu sa odhodlal aj Mário Sauer, pravačka letela nad. Postupne sme preberali iniciatívu, no hostia nám toho veľa nedovoľovali, prichádzali straty v strede poľa, navyše v 30. minúte sa vyhol ofsajdu Juřena a iba výborný zákrok Slávika nás udržal pri jednogólovom manku. Z protiútoku mohlo byť vyrovnané, lopta si však zahrala biliard s brvnom po bombe Adriána Kaprálika,“ priblížil klub MŠK Žilina.

Snahu žltozeleným nemožno uprieť, chýbalo však lepšie riešenie vo finálnej fáze:

„Po zmene strán sme vyrukovali s jedinou zmenou, Sama Kopáska nahradil Matúš Rusnák, Česi vyšli na trávnik až s deviatkou čerstvých futbalistov. Jeden z dvojice prvopolčasových - Holík - pálil hneď v 46. minúte, Slávik jeho prízemný pokus skryl. Konečne to prišlo v 52. minúte, a to najmä zásluhou prienikovej prihrávky od Gidiho. Afričan to ideálne načasoval do behu Rusnákovi, ktorého prihrávka našla Jambora a hneď to bolo veselšie - 1:1. Nie však nadlho. Do našej otvorenej obrany po strate lopty v strede ihriska sa vrútil Szewieczek, kľučkami sa zbavil obrancov MŠK a na zlatom podnose naservíroval gól do prázdnej brány Turynovi. Hostia tak znova viedli, pričom priebežný stav im vyhovoval a mohli sa sústrediť na brejky. Po ďalšom zakončoval Gembický nad,“ opísal žilinský klub sobotňajšiu atmosféru na domácom ihrisku.

328149610_729231728576608_6708954292669263415_n (1).jpg

Stopercentnú tutovku na ďalšie vyrovnanie mal podľa slov žilinského klubu na kopačke aj Kaprálik, z druhej vlny však z ideálnej pozície v 60. minúte prestrelil:

„Ako sa to má robiť, nám na druhej strane ihriska ukázal Hrdlička, ktorý možno ešte z menej výhodného miesta ako Kaprálik predtým napol našu sieť po tretíkrát. Potom prišlo na rad naše dvojité striedanie, na trávnik sa dostala dvojica Benson Anang a Loic Essomba. Stále nám to však viazlo v strede ihriska, kde sme sa nevedeli dostať cez líniu súpera. Hynkovci sa naháňali za druhým gólom v záverečnej pasáži zápasu, čo sa podarilo v 83. minúte po rýchlej výmene lôpt v strede trávnika a následnom centri z ľavej strany. Bari to ideálne posadil na hlavu Kaprálika, a tak bolo v hre aj vyrovnanie. Kapo k nemu nebol príliš vzdialený v 85. minúte, sprava napol iba bočnú sieť. Centre tam lietali do posledných sekúnd, tretieho gólu z našich kopačiek sme sa ale nedočkali ani po snahe Bileho,“ uzavrel žilinský klub MŠK Žilina na svojom oficiálnom webe.

Šošonov čaká v zimnej príprave už iba posledný duel v sobotu 4. februára 2023 od 13:00 hodiny s MFK Karviná.


Súvisiaci článok
Slovenské hokejistky na EYOF 2023 vybojovali strieborné medaily
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť