Piatok 19. 04. 2024 01:31:43 | Meniny má Jela

Zmena na vrchole dizajnu Volkswagen: Kabaň bude kreatívnym umeleckým riaditeľom

Svetoznáma automobilka Volkswagen pristúpila po viac ako dvoch rokoch k zmene šéfdizajnéra. Rodáka z okresu Námestovo, Jozefa Kabaňa, vystrieda Andreas Mindt, ktorý vo Volkswagen Group pôsobí už dvadsaťsedem rokov. Foto: Volkswagen AG

Juliana Krčulová|27. január 2023|10:55:15


Súvisiaci článok
Najznámejší slovenský automobilový dizajnér oslávil päťdesiatku
Čítajte viac >

Andreas Mindt, súčasný riaditeľ dizajnu Bentley, povedie od stredy 1. februára 2023 dizajn značky Volkswagen. Nahradí tak Jozefa Kabaňa, ktorý bol vymenovaný za kreatívneho umeleckého riaditeľa Volkswagenu. Kabaň bude od februára pracovať priamo pod členom predstavenstva značky Volkswagen, ktorý je zodpovedný za technický vývoj. V rámci svojej novej úlohy vo Volkswagen Group Future Center Europe bude Jozef Kabaň vyvíjať perspektívne riešenia mobility pre značku Volkswagen. Informovala o tom automobilka VW na svojom oficiálnom webe.

Kai Grünitz, člen predstavenstva značky Volkswagen zodpovedný za technický vývoj, o Kabaňovi povedal: „Ako šéfdizajnér značky Volkswagen Jozef Kabaň ukázal, že dizajn znamená viac ako len návrh jednotlivých modelov. V mene predstavenstva by som sa mu chcel poďakovať za jeho neochvejné nasadenie ako hlavného dizajnéra. Zároveň ma teší, že sa nám pre našu značku podarilo získať Andreasa Mindta – medzinárodne skúseného a uznávaného dizajnéra z koncernu Volkswagen,“ uviedol pre Volkswagen AG Kai Grünitz.

Portál Europe.autonews.com priniesol informáciu, že za zmenou na poste šéfdizajnéra mohlo byť aj to, že nového generálneho riaditeľa značky VW, Thomasa Schäfera, niektoré návrhy slovenského experta nezaujali.

„Kabaň bol požiadaný, aby zmenil retro štýl konceptu ID Life predstaveného na autosalóne IAA v Mníchove v roku 2021 na modernejší vzhľad. Koncept mal predstavovať ukážku vzhľadu základného elektromobilu VW ID, ktorý má prísť v roku 2025. Schäfer rovnako požiadal Kabaňov dizajnérsky tím, aby prepracoval štýlovú vlajkovú loď značky VW Trinity EV tak, aby namiesto vzhľadu sedanu získala vzhľad crossoveru,“ uviedol portál Europe.autonews.com.

VW Trinity_0.jpg Dizajn VW Trinity EV


Súvisiaci článok
Denník The New York Times označil Nelu Lopušanovú za fenomén!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť