Streda 27. 03. 2024 15:15:04 | Meniny má Alena

Sagan po sezóne končí vo WorldTour, chce štartovať na OH 2024

Slovák Peter Sagan ukončí po tejto sezóne kariéru profesionálneho cestného cyklistu. Trojnásobný majster sveta potvrdil, že po roku 2023 nebude ďalej pokračovať vo WorldTour a bude sa pripravovať na OH 2024 v Paríži, kde chce štartovať v horskej cyklistike. Oznámil to na tlačovej konferencii počas voľného dňa na pretekoch Vuelta a San Juan v Argentíne, rozhodnutie zverejnil aj na svojej facebookovej stránke. FOTO: Facebook / Peter Sagan

TASR|27. január 2023|07:44:17


Súvisiaci článok
Predstavili prvé tri kolá Detskej tour Petra Sagana
Čítajte viac >

"Chcel by som povedať, že nastala tá chvíľa, keď som sa rozhodol, že po tejto sezóne končím v pretekoch WorldTour. Chcel by som sa pripraviť na olympijské hry, kde by som sa rád predstavil v horskej cyklistike," uviedol podľa cyclingnews.com Sagan, ktorý vo štvrtok oslávil svoje 33. narodeniny.

Sagan, ktorému plynie druhý rok z dvojročného kontraktu v tíme TotalEnergies, naznačil, že by chcel v tejto sezóne štartovať v jarných klasikách i na Tour de France. V roku 2024 by sa mohol predstaviť vo farbách TotalEnergies v pretekoch horskej cyklistiky a ojedinele v niektorých cestných pretekoch mimo série WorldTour.

Slovenský cyklista je sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z TdF, šampión monumentov Okolo Flámska či Paríž-Roubaix, na konte má spolu 121 víťazstiev.


Súvisiaci článok
Prvá slovenská medaila na EYOF: Biatlonista Michal Adamov získal striebro
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť