Sobota 27. 04. 2024 19:13:43 | Meniny má Jaroslav

Prvá slovenská medaila na EYOF: Biatlonista Michal Adamov získal striebro

Rodák z Martina, Michal Adamov, získal na XVI. zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v talianskom regióne Friuli Venezia Giulia striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Foto: SOŠV / Stanislav Krško

Juliana Krčulová|26. január 2023|17:26:57


Súvisiaci článok
Slovenská radosť na EYOF v Spittali: Lopušanová si pripísala ďalšie štyri body
Čítajte viac >

Michala Adamova vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km v stredisku Forni Avoltri zdolal iba Pavel Trojer zo Slovinska. Slovensko tak odíde zo zimného EYOF 2023 minimálne s dvoma cennými kovmi, vzhľadom na to, že slovenskú hokejovú reprezentáciu dievčat do 16 rokov čaká v piatok popoludní finále. Informoval o tom portál Olympic.sk.

Michal Adamov bol podľa dostupných informácií na preteky výborne pripravený, fyzicky aj mentálne:

„Veľmi dobre od úvodu bežal. Na medzičase pred prvou ležkou bol najrýchlejší. Na strelnici mu ušli dva výstrely mierne doľava. V ďalšom priebehu však streľbu korigoval. Po prvom kole mal 37. čas. Postupne sa vo výsledkovej listine posúval, pomáhala mu predovšetkým čistá streľba. Na strelnici vybieľoval jeden terč za druhým. Podľa streleckých časov síce dlhšie mieril ako jeho súperi, pomohlo mu to však k oveľa presnejším výstrelom,“ informoval portál Olympic.sk a ďalej uviedol, že po poslednej štvrtej položke, streľbe v stoji, Michal odchádzal zo strelnice veľmi nabudený.

Podľa portálu Olympic.sk bol medzi-časovo lepší ako on len Slovinec Pavel Trojer, pričom pred súpermi mal Adamov len minimálny náskok. Šestnásťročný člen TJ Tatran Hybe si nakoniec dobehol po najlepší výsledok svojej doterajšej kariéry.

„Som veľmi spokojný, z medaily mám veľkú radosť. Boli to veľmi náročné preteky. Na trati som nechal všetku energiu. Na strelnici mi to išlo veľmi dobre, mám radosť zo streleckého výsledku. Po poslednom dvadsiatom výstrele som si uvedomil, že mám veľkú šancu na kvalitný výsledok. Videl som pred sebou zopár chalanov, povedal som si, že sa skúsim na nich dotiahnuť a potom dobehnem do cieľa,“ povedal v cieli pre portál Olympick.sk Michal Adamov.


Súvisiaci článok
Hádzanárky zo Žiliny sa stali víťazkami prvého turnaja Česko-slovensko-poľskej ligy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť