Streda 27. 03. 2024 20:35:31 | Meniny má Alena

Slovenská radosť na EYOF v Spittali: Lopušanová si pripísala ďalšie štyri body

Slovenská hokejová reprezentácia dievčat do 16 rokov zvíťazila na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže 2023 nad Fínskom 4:2. Nela Lopušanová sa aj v tomto zápase blysla dvomi gólmi a pridala aj dve asistencie. Foto: EYOF 2023

Juliana Krčulová|25. január 2023|10:28:56


Súvisiaci článok
Svet mužských a ženských príležitostí nie je rovnako veľký. Aký osud pravdepodobne čaká Nelu Lopušanovú?
Čítajte viac >

Slovenky majú podľa portálu Olympic.sk šancu na víťazstvo v základnej skupine a tiež postup do finále, ale definitíva bude jasná až po dnešnom poludňajšom zápase Rakúšaniek so Švajčiarkami.

„Ak by vzali rakúske hokejistky súperkám bod, bolo by všetko jasné. Podľa pravidiel IIHF by mali Slovenky mať už teraz istotu finále, avšak organizátori ešte musia upresniť body v technickom manuáli, ktorý je nejasne napísaný,“ priblížil portál Olympic.sk.

Slovenské hráčky hrali v Spittali s reprezentantkami Fínska otvorený súboj a v celkovom zúčtovaní ich prestrieľali. Žilinčanka Nela Lopušanová aj v tomto zápase ovplyvňovala celé dianie na ľade a svojím výkonom strhla aj ostatné dievčatá, ktoré začali hrať veľmi obetavo.

„Musím dievčatá pochváliť za obetavý výkon. Teraz prežívame veľkú eufóriu. Všetky hráčky od prvej po poslednú ukázali, že sú skvelý tím. Každej z nich ďakujem za skvelý výkon. Nela Lopušanová je líderka, dievčatá sa snažia ťahať za ňou. V zápase s Fínkami plnili všetky taktické pokyny, ktoré sme im povedali v šatni a predtým nám nefungovali,“ zhodnotila zápas pre portál Olympic.sk trénerka Nicol Lucák Čupková a ďalej dodala:

20230124_IHKg_bs_FIN_SVK-210.jpeg

„Odohrali sme veľmi dobrú skupinu. Mrzí nás zápas so Švajčiarskom, kde nám rozhodca neuznal jasný gól. Na turnaji nie sú videorozhodcovia, nič s tým už nespravíme. Dostali sme však v tom dueli góly po našich individuálnych chybách, bez nich by bol výsledok iný,“ doplnila pre portál Olympic.sk Nicol Lucák Čupková.

  • Góly SR: 6. Lopušanová (Tóthová, Lacková), 26. Karkošková (Lopušanová, Lacková), 30. Lacková (Tóthová, Lopušanová), 54. Lopušanová (Karkošková).
  • Zostava Slovenska: Sumegová – Masláková, Tomaštíková, Eibenová, Večerková, Kostková, Krištofíková, Komloš, Turňová – Lacková, Tóthová, Lopušanová – Juríková, Karkošková, Korčeková – Tomášová, Feníková, Sliacka.

Súvisiaci článok
Peťa dnes s ďalšou šancou na víťazstvo. Na trať sa vydá s číslom päť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť