Sobota 27. 04. 2024 04:59:02 | Meniny má Jaroslav

Predstavili prvé tri kolá Detskej tour Petra Sagana

Detská tour Petra Sagana je seriál cyklistických pretekov pre deti do 14 rokov. Na Slovensku prebieha už od roku 2014 a jej riaditeľom je Peter Zánický, mládežnícky tréner Petra Sagana. Tento týždeň organizátori zverejnili kalendár podujatia. Okrem Žiliny a Martina budú jeho súčasťou obľúbené Budmerice. FOTO: Facebook Detská tour Petra Sagana

Michal Filek|11. január 2023|11:10:20

Detská tour začne v Budmericiach

1.kolo – 16. apríla, Budmerice

„Minulý rok sme tu mali premiéru a to vydarenú! Preto sa radi vraciame do obce Budmerice, kde je krásny poľovnícky kaštieľ a súťaž prebieha v priľahlom anglickom parku. Výborne miesto na úvodné kolo našej Detskej tour Petra Sagana.“

2.kolo – 6. mája, Žilina

3.kolo – 21. mája, Martin

„Opäť na netradičnom mieste. Tešíme sa na vás na letisku v Martine.“

Pre koho je určená súťaž?

„Na preteky môžete prihlásiť svoje dieťa do 14 rokov (ročník 2008 a mladší), či už máte sotva dvojročného cyklistu s odrážadlom, alebo už skúseného cyklistu. Registrácia prebieha vždy deň vopred a taktiež v deň súťaže v čase a na mieste zverejnených v propozíciách súťaže. Propozície súťaže zverejňujeme vždy minimálne 1 týždeň pred danou súťažou na webe a FB Detskej tour“ informujú organizátori.

Nie je pritom nutnosťou, aby cyklista absolvoval všetky kolá, môže sa prihlásiť len na vybrané kolo Detskej Tour.

Dostať deti na bicykle

Peter Zánický trénoval fenomenálneho Žilinčania v mládežníckych kategóriách. Dnes sa spoločne snažia, aj prostredníctvom detskej tour, priviesť deti k bicyklovaniu.

„Som rád, že Peter bez váhania svoje meno vložil do tejto súťaže. Od Detskej tour Petra Sagana si sľubujeme početnú účasť mladých cyklistov a to predovšetkým z radu hobíkov, teda nielen výkonnostných cyklistov, ktorí už fungujú v cyklistických kluboch. Peťo Sagan vyháňa na bicykle všetky vekové skupiny, my sa chceme zamerať na deti od 3 do 14 rokov. Detská tour Petra Sagana by mala byť príjemným celodňovým podujatím pre rodiny s deťmi,“ hovorí Peter Zánický.


Súvisiaci článok
Peter Sagan získal ôsmy titul majstra SR. Pridá aj ôsmy zelený dres z Tour
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť