Piatok 26. 07. 2024 06:05:43 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Požiar v Hornom Hričove museli likvidovať aj za pomoci vysokozdvižnej plošiny

V pondelok pred deviatou hodinou večer bol v obci Horný Hričov, okres Žilina, ohlásený požiar. Na výjazd boli vyslaní profesionálni hasiči z hasičskej stanice v Žiline, Bytči, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a Strednej školy požiarnej ochrany MV SR v Žiline. Informovala o tom hovorkyňa Miroslava Mintálová. FOTO: Miroslava Mintálová, hovorkyňa

Radka Kostánová|24. január 2023|11:55:06

„Na likvidáciu požiaru boli vyslaní aj dobrovoľní hasiči z obcí Horný Hričov, Dolný Hričov, Divinka, Lietavská Lúčka a Rosina. Prieskumom bolo zistené, že požiarom je zachvátená hala, v ktorej sa nachádza linka na spracovávanie použitých batérií. Nakoľko sa zrútila strecha, požiar bolo možné hasiť len z vonkajšej strany,“ informovala hovorkyňa ďalej.

Požiar museli hasiči likvidovať aj zhora pomocou vysokozdvižnej plošiny. Taktiež bolo nutné rozobrať strešnú konštrukciu, aby dostali požiar pod kontrolu.

„Voda na hasenie požiaru bola zabezpečená z hydrantovej siete a odberného miesta, ktoré hasiči zriadili pri vodnej nádrži Hričov. Hasenie požiaru komplikoval aj odpad rôzneho druhu, ktorý sa nachádza v okolí budovy. Kvôli silnému zadymeniu museli hasiči zasahovať v dýchacích prístrojoch,“ uviedla Miroslava.

Príčina vzniku požiaru je zatiaľ štádiu zisťovania, pretože požiar ešte nie je úplne uhasený. Momentálne prebieha na mieste likvidácia skrytých ohnísk požiaru.

Požiar Horný Hričov_foto 1.jpg

Požiar Horný Hričov_foto 5.jpg

Požiar Horný Hričov_foto 4.JPG

Požiar Horný Hričov_foto 2.jpg


Súvisiaci článok
VIDEO: V Hornom Hričove vyhoreli sklady závodu na spracovanie a recykláciu farebných kovov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť