Utorok 17. 09. 2024 22:34:34 | Meniny má Olympia

Kysucké Nové Mesto sa vzdáva tohtoročného silvestrovského ohňostroja

„Berieme ohľad na malé deti, citlivých spoluobčanov a zvieratá,“ priblížil primátor mesta, Marián Mihalda. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|28. december 2022|09:00:45


Súvisiaci článok
Čestné občianstvo mesta Martin 2022 in memoriam získal Božidar Vongrej
Čítajte viac >

Už niekoľko posledných rokov sa Kysucké Nové Mesto snaží vytvoriť novú tradíciu, ktorou je absencia silvestrovského ohňostroja.

„Aj tento Silvester sme sa rozhodli privítať nový rok bez ohňostroja a ušetrené finančné prostriedky použiť na zmysluplnejšie strávenie voľného času formou kultúrnejších podujatí, než je chvíľkové očarenie z vybuchujúcich svetielok na nočnej oblohe, a v neposlednom rade aj veľký hluk,“ priblížil na sociálnej sieti Facebook primátor Kysuckého Nového Mesta, Marián Mihalda.

Ďalej dodal, že veľký hluk zo silvestrovského ohňostroja každoročne ruší v spánku malé deti, stresuje starších a hlavne robí ťažkosti štvornohým miláčikom:

„Vezmite teda seba a svoju rodinu či priateľov von do mesta, na hudobný program a spolu privítame začiatok nového roka vo skvelej nálade a bez ohňostroja. Tešíme sa na vás,“ vyzval obyvateľov mesta primátor Mihalda.


Súvisiaci článok
Kysuckému Novému Mestu sa podarilo získať finančné prostriedky na nové mestské lavičky a kvetináče
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť