Streda 17. 04. 2024 21:34:37 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

Chrípka zatvára školy a škôlky v kraji. Priamu výučbu zrušilo 100 škôlok, 72 základných a 7 stredných škôl

Chrípka úraduje. V Žilinskom kraji zatvorila župa už 7 stredných škôl. V ďalšej sú zatvorené niektoré triedy. Podľa RÚVZ bolo v minulom týždni zatvorených 100 materských a 72 základných škôl a jedny detské jasle. FOTO: union.sk

Michal Filek|20. december 2022|13:19:24

Žilinská župa dnes vydala tlačovú správu, v ktorej hovorkyňa Eva Lacová informuje o siedmych kompletne zatvorených školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Na jednej škole sú zatvorené viaceré triedy, škola však ešte funguje.

Je to stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši, kde zatvorili štyri triedy. Kompletne sú zatvorené Gymnázia v Tvrdošíne a Ružomberku, Obchodné akadémie v Liptovskom Mikuláši a Ružomberku, SOŠ Pedagogická v Turčianskych Tepliciach, SOŠ Dopravná v Martine a SOŠ Polytechnická v Liptovskom Mikuláši.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v správe za minulá týždeň informoval o vzraste chorobnosti o 77%. Najviac prípadov respiračných ochorení lekári zaznamenali vo vekových skupinách 0 – 5 rokov a 6 – 14 rokov.

Zatvorili preto 100 materských škôl vo všetkých okresoch kraja, okrem Dolného Kubína, Námestova a Tvrdošína. A tiež 72 základných škôl vo všetkých okresoch, okrem Bytče, Dolného Kubína, Námestova a Tvrdošína.


Súvisiaci článok
Ako sa chrániť počas chrípkového obdobia a čo robiť, keď už chorí ste? Máme odpoveď
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť