Sobota 27. 04. 2024 13:08:45 | Meniny má Jaroslav

Fanúšikovia Netflixu, spozornite! Podvodníci rozposielajú falošné e-maily!

Na vzniknutú skutočnosť upozornila špecializovaná oficiálna stránka Policajného zboru Slovenskej republiky na boj proti hoaxom a podvodom v online priestore na sociálnej sieti Facebook. Foto: ilustračné / Yousafbhutta na Pixabay.com

Juliana Krčulová|7. december 2022|10:36:35


Súvisiaci článok
Na žilinskom sídlisku Hájik prepadli troch mužov. Páchatelia boli vyzbrojení boxerom a tonfou (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Podľa príslušníkov Policajného zboru Slovenskej republiky, môže široká verejnosť rozpoznať falošný e-mail od "Netflixu" len na základe mena odosielateľa:

„A ten nie je priamo zo spoločnosti Netflix. Všimnite si e-mailovú adresu označenú šípkou v dolnej časti obrazovky. Chýba tam @netflix.com. Prosíme vás, upozornite vašich známych, aby sa nenechali oklamať aspoň tým, že prezdieľajte tento príspevok. Mnohým z nich môžete zachrániť peňaženky. Určite obzvlášť v týchto dňoch trávia viacerí večery pozeraním seriálov. Podvodný e-mail by im preto nemusel prísť zvláštny,“ upozornili policajti vo svojom príspevku a ďalej dodali:

„Špeciálne preto, že Netflix skutočne môže poslať e-mail s obdobným obsahom. Vždy si však všímajte odosielateľa a nepreklikávajte sa na žiadne linky z e-mailu. Ak je potrebné aktualizovať údaje z dôvodu exspirácie karty, vždy to robte len priamo na stránke platformy. Inak svoj účet odovzdáte podvodníkom,“ dodali príslušníci Policajného zboru Slovenskej republiky na sociálnej sieti Facebook.

318092713_1348939582600572_8442891089781409316_n.png Foto: Facebook / Hoaxy a podvody - Polícia SR


Súvisiaci článok
Pozornosti hliadky žilinskej mestskej polície neunikol dvadsaťšesťročný sprejer (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť