Sobota 20. 04. 2024 14:41:47 | Meniny má Marcel

Simona pôjde Donaha a príde aj Lord Norton a Sluha James. Toto sú kultúrne podujatia týždňa

Máme za sebou druhú adventnú nedeľu a Vianoce visia vo vzduchu. Ešte pred nimi si však doprajte trochu odpočinku a dajte šancu kultúre. V tomto článku spoznáte tie najlepšie kultúrne akcie v Žilinskom kraji od 5. do 11. decembra. FOTO: Koláž SP21/Facebook Nová synagóga a SILNÉ REČI stand-up comedy show

Radka Kostánová|5. december 2022|09:31:59

Akcia pre deti: Klub u Knihuľky, 05.12.2022 o 10:30 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Pondelok odštartuje roztomilá akcia pre deti v Krajskej knižnici. Tie najmenšie detičky sa dozvedia zimný príbeh o snehuliakovi a nebude chýbať ani vianočné tvorenie. Avšak, pozor, Krajská knižnica v Žiline oznamuje, že pri tomto podujatí prebehla zmena. Po novom je nutné sa na akciu prihlásiť vopred. Prostredníctvom online formulára, ktorý nájdete tu.

klub u knihulky, zdroj = krajska kniznica zilina.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Akcia: Jednodňová prezentácia diel Daniely Danielis, 05.12.2022 o 13:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Continuous interactive tapestry je jednodňovaná prezentácia interaktívnych tapisérií spojená s prednáškou o inteligentných vláknach. Daniela predstaví svoj cyklus výroby, v ktorom kombinuje tradičné textílie a moderné technológie. Vyštudovala tradičné remeslo gobelíny a zároveň pracuje ako textilná technologička a dizajnérka. Vstup na prezentáciu s prednáškou je bezplatný.

jednodnova prezentacia, zdroj = nova synagoga.png FOTO: Nová synagóga

Podujatie: Mikuláš v meste, 05.12.2022 o 13:15 hod. na Mariánskom námestí, Žilina

Do Žiliny príde Mikuláš. Svoj príchod ohlásil na 5. decembra, kedy bude v meste najviac ľudí. Tradične mu bude robiť spoločnosť dobrý anjel a zlý čert. Trasy, ktorými Mikuláš prejde sú: 13.30 BRODNO – autobusová zastávka Brodňanská, 14.10 POVAŽSKÝ CHLMEC – pri kultúrnom dome, 14.40 BUDATÍN – školský dvor, 15.25 SÍDLISKO HLINY – Junior, 16.00 ZÁVODIE – na ulici Pod Hradiskom pri potravinách, 17.00 HÁJIK – Slnečné námestie. A druhá trasa: 13.15 MOJŠOVA LÚČKA, 14.00 TRNOVÉ – pri kultúrnom dome, 14.35 VLČINCE – na trhovisku, 15.15 SOLINKY – pri kostole a 15.55 BYTČICA – pri kultúrnom dome. O 17:00 hod. rozsvieti vianočný stromček na Mariánskom námestí.

mikulas v meste, zdroj = mesto zilina.jpg FOTO: Mesto Žilina

Tvorivá dielňa: Vianočný linoryt, 05.12.2022 o 18:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

V Rosenfeldom paláci to opäť ožije tvorivými dielňami. S jednoduchou zábavnou technikou linorytu si vytvoríte vianočné ozdoby, ktoré môžete použiť na skrášlenie svojho príbytku alebo ich využijete ako darček pre svojho blízkeho priateľa. Vstup je zadarmo.

kurz keramiky, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Predstavenie: Dokonalé dieťa, 05.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Predstavenie Dokonalé dieťa sme tu už raz mali. Divadelná hra sa veselo pozerá na rôzne štýly výchovy, ktoré sú teraz v kurze. Eko? Bio? Raw? Montessori? Aká výchova je pre dieťa najlepšia? Dilemu vám pomôžu rozlúsknuť talentovaní herci Lujza Garajová Schrameková, členovia umeleckého súboru SKD Martin Alena Pajtinková a Daniel Žulčák, herec DJP Trnava Michal Jánoš. Lístok stojí 18,00 €.

Prednáška: Keby som bol Palatínom, 06.12.2022 o 09:00 hod. a 11:00 hod. v Sobášnom paláci, Bytča

Sobášny palác v Bytči hlási novú prednášku. Podujatie s názvom „Keby som bol Palatínom“ edukačnou a hravou formou priblíži historickú líniu paláca všetkým deťom. Počas akcie sa odohrá divadelné predstavenie, dobové hry a súťaže, vďaka ktorým deti získajú informácie o histórii a sídle rodu Turzovcov. Prednáška trvá 45 minút a stojí 2,00 €.

keby som bol palatinom, zdroj = sobasny palac v bytci.jpg FOTO: Sobášny palác v Bytči

Podujatie: Mikuláš v Martine, 06.12.2022 o 15:30 hod. na Divadelnom námestí, Martin

Mikuláš nevynechá ani mesto Martin. Svoju návštevu si naplánoval na utorok, kde môžete očakávať bohatý program a otvorenie vianočných trhov. Tešiť sa môžete napríklad na Martico New Age a Tárajka a Popletku. Vstupné sa neplatí.

Prednáška: Island, 06.12.2022 o 16:00 hod. v Liptovskej knižnici G. F. Belopotockého, Liptovský Mikuláš

Na druhej strane sa v utorok uskutoční cestovateľská beseda. V Liptovskej knižnici sa budete môcť dozvedieť niečo viac o Islande, pretož vám ho priblíži Stano Kaľavský. Stano sa v tomto roku vydal na poznávaciu cestu do krajiny ľadu a ohňa – na Island. Čitateľom knižnice príde porozprávať o svojich dojmoch a zážitkoch. Vstup je zadarmo.

island, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Prednáška: Mágia v dejinách ľudstva, 06.12.2022 o 17:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Katarína Nádaska príde do paláca prednášať na témy aké máme poznatky o najstarších formách mágie? A akú úlohu zohrávali šamani v prvotných kultúrnych spoločenstvách ľudstva? Zaujímavá diskusia, na ktorej nemôžete chýbať. Vstup je zadarmo.

Divadlo: Ako išiel Mikuláš na vandrovku, 06.12.2022 o 17:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Mestské divadlo v Žiline vám prináša ďalšie pokračovanie zo série mikulášskych rozprávok o Yettim Jonatánovi. Yetti sa so svojimi kamarátmi - veveričkou Frederikou a Lacom Macom - vydá na vandrovku. Čo všetko ich čaká a na čo sa môžu tešiť? Dozviete sa na predstavení. Vstup stojí 5,00 €.

ako isiel mikulas na vandrovku, zdroj = divadlo zilina.jpg FOTO: Mestské divadlo Žilina

Kino na stanici: Rimini, 06.12.2022 o 17:00 hod. a 20:00 hod. v Stanici Žilina-Záriečie

Kino na Stanici vám tentokrát premietne film rakúskeho provokatéra Ulricha Seidla, ktorý vykresľuje postavu Richieho Brava. „Seidlov nový opus magnum je hlboko romantický až smutný. Hoci na povrchu pôsobí tento film špinavo a zvrátene, v hĺbke zachytáva životný pátos ako máloktorý iný,“ hodnotí film Stanica Žilina-Záriečie. Premieta sa v dvoch časoch a lístok stojí 5,00 €.

rimini, zdroj = stanica.png FOTO: Stanica Žilina-Záriečie

Predstavenie: DESMOD Teatro Set 2022, 06.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

V Dome odborov to tento týždeň bude žiť. Ako prvé podujatie tu máme vystúpenie kapely Desmod, ktorá vyrazila na tour opäť so svojím netradičným programom. Heslo divadelného koncertu je Trapno is not dead a môžete sa tešiť na improvizačný humor, scénky, fórky, vyťahovanie ľudí z hľadiska a šťavnaté poznámky. Vstupné stojí 21,00 €.

Predstavenie Desmodu si budete môcť vychutnať aj v Bytči 08.12.2022 o 19:00 hod. v Dome kultúry.

desmod, zdroj = dom odborov.jpg FOTO: Dom odborov

Prednáška: Bezpečnosť v online priestore, 07.12.2022 o 16:00 hod. v Stanici Žilina-Záriečie

V stredu sa môžete tešiť na edukačnú prednášku Bezpečnosť v online priestore. Pre verejnosť bude prednáška o témach: využívanie filmov v prevencii šikanovania, kyberšikanovania, sebapoškodzovania, neofašizmu, hejtovania, vplyvu sociálnych sietí. Osveta v téme bezpečnosti na internete by sa mala robiť často, preto nepremeškajte šancu dozvedieť sa zaujímavé informácie. Lístok stojí 5,00 €.

bezpečnost v online priestore, zdroj = stanica.png FOTO: Stanica Žilina-Záriečie

Premietanie: Odpočítavanie, 07.12.2022 o 18:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Malé kino zažijete aj v Rosenfeldovom paláci. Tento týždeň sa môžete tešiť na posledný film Ivana Palúcha - Odpočítavanie. Rozpráva príbeh o láske, priateľstve, klasicky aj o zrade a vnútornej slobode. Dielo je nevhodné pre maloletých do 15 rokov. Vstup stojí 3,00 €.

odpocitavanie, zdroj = rosenfeldov palac.jpg FOTO: Rosenfeldov palác

Divadlo: Vedľajšie účinky, 07.12.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Tento týždeň uvidíte v Mestskom divadle aj predstavenie Vedľajšie účinky. Hra ukazuje život študentky Connie a mladého cestovateľa Tristana, ktorí sa stretnú ako dobrovoľníci pri testovaní nového druhu antidepresív. Naozaj majú taký veľký vplyv na ľudský mozog a myslenie? To odhalíte v divadle. Lístok stojí 10,00 €.

Predstavenie: Simona - Donaha Stand un comedy show, 07.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Simonu Salátovú môžete poznať zo Silných rečí. Rozhodla sa pre krok do neznáma, opustila svoju komfortnú zónu, a pripravila si svoje vlastné Stand-up vystúpenie. „Simona vám postupne odhalí, čo sa skutočne skrýva za vzťahmi, telom, rodičovstvom aj mužsko-ženskými stereotypmi. Jej typický pozorovací talent a precízne pointy spôsobia, že budete popri pokyvkávaní hlavou plakať od smiechu,“ uvádza Dom odborov. Vstupné stojí 15,00 €, tak dlho neváhajte.

simona do naha, zdroj = dom dborvo .jpg FOTO: Dom odborov

Prednáška: XVI. Vianočné zvyky a tradície, 08.12.2022 o 08:00 hod. v Liptovskom múzeu, Ružomberok

Po dlhšej prestávke vás Liptovské múzeum pozýva na XVI. ročník kultúrno - výchovného podujatia Vianočné zvyky a tradície. Môžete sa tešiť na tvorivé aktivity, akými napríklad sú: pečenie vianočných oblátok, zdobenie medovníkov, tkanie, paličkovanie, háčkovanie, plstenie, pletenie košíkov z papiera a tvorenie vianočných ozdôb. Lístok stojí 1,50 €.

vianocne zvyky a tradicie, zdroj = ruzomberok.jpg FOTO: Mesto Ružomberok

Predstavenie: Pocity bez slov, 08.12.2022 o 10:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

V Novej synagóge môžete vidieť aj interaktívne predstavenie žiakov Špeciálnej ZŠ J. Vojtáššáka. Tieto detičky s mentálnym postihnutím tvoria v spolupráci s choreografkou Zuzanou Smudovou Harantovou v Art Studiu Z, kde sa okrem scénického tanca venuje aj hudobno–pohybovým aktivitám pre deti a mládež s poruchami autistického spektra, s detskou mozgovou obrnou, či Downovým syndrómom. Vstupné je dobrovoľné a podporí ďalšie aktivity ZŠ.

pocity bez slov, zdroj = nova synagoga.png FOTO: Nová synagóga


Súvisiaci článok
Tradičné podujatie Vianoce na UNIZA sa bude aj tento rok niesť v charitatívnom duchu
Čítajte viac >

Divadlo: Lord Norton a Sluha James, 08.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

V našom minulom článku sme vám prezradili, že do Domu odborov sa vracia po dvadsiatich rokoch Lord Norton a Sluha James. Ako si určite pamätáte, herecké legendy Stano Dančiak a Marián Zednikovič v 90. rokoch postavili latku dobrej zábavy vysoko a stali sa nezabudnuteľnými. Príďte si túto komédiu pripomenúť a spoločne s ostatnými návštevníkmi sa dobre zasmiať.

lord norton, zdroj = dom odborov .jpg FOTO: Dom odborov

Divadlo: Žltá čiara, 08.12.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Ďalšie divadelné predstavenie v Žiline je Žltá čiara. Táto komédia o neviditeľných mechanizmoch bezpečnostnej politiky vás rozosmeje, no zároveň vás prinúti zamyslieť sa, či je to naozaj správne. Lístok stojí 10,00 € pre všetkých.

Koncert: Spevácky zbor Máj mesta Žilina, 08.12.2022 o 19:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Prvý vianočný koncert, ktorý začne sériu koncertov v paláci, sa bude niesť v štýle svetskej a sakrálnej hudby v podaní Speváckeho zboru Máj mesta Žilina. Dirigentom bude Anastázia Orolínová. Vstup stojí 3,00 € a mladiství majú vstup zadarmo.

Predstavenie: Yuri Korec & Co.: Sapiens Territory, 08.12.2022 o 19:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Autor Yuri Korec sa vo svojom novom diele Sapiens Territory zaoberá násilím, ktoré na sebe páchame, aby sme zamaskovali, kým sme. Predstavenie vám ukáže aj násilie, ktoré nás chráni pred sebou samými alebo okolím, ktoré na nás upiera zrak skoro neustále. Odporúčame, aby túto prednášku navštívil každý, kto sa necíti šťastný alebo hľadá zmysel života. Vstupné na predstavenie stojí 9,00 €.

yuri korec, zdroj = nova synagoga .png FOTO: Nová synagóga

Akcia: Vianočný malý trh, 09.12.2022 - 11.12.2022 o 15:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

V Novej synagóge sa môžete tešiť na tradičné podujatie Vianočný malý trh. Po troch rokoch je späť, naposledy sa konal v roku 2019, preto veríme, že vás jeho program a trhovníci potešia. Súčasťou trhu budú aj vystúpenia žiakov Základnej umeleckej školy Ladislava Árvaya a marionetová vianočná komédia pre deti Zlaté prasa od divadla Morgonrock. Vstupné na trh stojí 3,00 € na jeden deň alebo 5,00 € na všetky tri dni. Deti majú vstup zadarmo.

vianocny maly trh, zdroj = synagoga .png FOTO: Nová synagóga

Workshop: Kurz keramiky - vianočné dekorácie, 09.12.2022 o 16:30 hod. v Remeselných dielňach LKS, Liptovský Mikuláš

V piatok poobede si s Gabrielou Kováčovou budete môcť vyrobiť vianočné dekorácie. Povedie kurz keramiky a z modelovacej hliny si vyrobíte vianočné zvončeky, zvonkohry, svietniky a iné. Workshop bude trvať 3 hodiny a stojí 15,00 €.

Koncert: Kabušovci, 09.12.2022 o 18:00 hod. v Dome kultúry, Liptovský Mikuláš

Obľúbená hudobná skupina Kabušovci príde do Liptovského Mikuláša, aby vám zahrala tie najlepšie hity. Ich mottom je, že hudba lieči, tak sa poďte v tejto chrípkovej sezóne vyliečiť. Možno ich poznáte z TV Senzi, lebo spolu úzko spolupracujú. V každej jednej osobe zanechajú nezabudnuteľný zážitok. Lístok stojí 13,00 €.

kabušovci, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Divadlo: Kaderníčky, 09.12.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Keďže je divadelná sezóna v plnom prúde, hrať sa bude aj v tento deň. Už o 19:00 hod. si môžete prísť pozrieť inscenáciu Kaderníčky, ktorú sme vám bližšie predstavili v minulom článku. Hru zo ženského prostredia nabitú ženskými a spoločenskými témami by ste si nemali nechať ujsť. Lístok stojí 10,00 € pre jednu osobu.

Prednáška: Best of na Pionieri a Jawe, 09.12.2022 o 19:00 hod. v Barmuseum, Martin

Radíte sa k milovníkom cestovania? Potom môžete navštíviť prednášku Best of na Pionieri. Ide o cestovateľské prezentácie Mareka Slobodníka, ktorý absolvoval všetky svoje cesty na Pionieri a Jawe 250. Počas tejto prezentácie sa budete môcť previesť Afrikou, Áziou, Južnou Amerikou, Austráliou a Indonézoiu.

Koncert: Richard Muller 22 Tour, 09.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Richardove letné tour pokračuje aj počas decembra. V Dome odborov zaznejú známe skladby z albumov Nočná Optika, Richard Müller a hosté, Neuč vtáka lietať, Koniec sveta a ďalších. Pribudne aj ochutnávka z aktuálneho albumu (v predaji je od októbra 2022) pod názvom Čierna labuť biela vrana. V predpredaji stojí lístok 29,90 € a na mieste 33,00 €.

Muller 2022.jpg FOTO: Dom odborov

Sobotné dopoludnie v knižnici: Zdobenie vianočných perníkov, 10.12.2022 o 10:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Ďalšie decembrové sobotné dopoludnie v Knižnici bude venované Tradičnému zvyku na Vianoce. Zdobeniu perníčkov. Podujatie je vhodné pre deti od 6 rokov v sprievode ich rodičov. Verte nám, že sa zabavia deti, no aj dospelí. Avšak, počet návštevníkov je opäť obmedzený, preto je nutné sa prihlásiť vopred.

medovnicky, zdroj = kniznica.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Predstavenie pre deti: Čert Kolofón a zlaté prasa!, 10.12.2022 o 10:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Peter Gärtner stvoril Čerta Kolofóna, ktorý tentokrát zavíta do Novej synagógy v Žiline. Marionetové predstavenie rozpráva príbeh o Kolofónovi, ktorého čakajú prvé Vianoce hore na zemi. Hneď ráno na Štedrý deň sa plánuje pustiť do medovníčkov, ale zabrzdia ho jeho priatelia Janko a Marienka. Majú s medovníkmi svoje skúsenosti a vedia, že ani na Vianoce ich netreba zjesť hneď ráno. Rozhodli sa, že nebudú až do večera nič jesť, aby konečne uvideli bájne zlaté prasa. Čo myslíte, podarí sa to aj čertovi alebo nie? Príďte a dozviete sa. Vstup stojí 5,00 €.

cert kolofon, zdroj = synagoga .png FOTO: Nová synagóga

Podujatie: Rodinná sobota, 10.12.2022 o 15:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Ďalšia rodinná sobota v paláci sa bude niesť v znamení bábok a Vianoc. Rodičia spolu s deťmi budú môcť maľovať, lepiť, strihať a vyrábať krabicové divadlá pre svoje „marionety“. V rámci podujatia sa uskutoční aj inkluzívne kino Údolie lampášikov o 10:00 hod. Príbeh o tom, ako Ollistine vyrába papierové lampášiky, ale jej výroba môže byť čoskoro zmarená.

rodinna sobota, rosenfeldov palác.jpg FOTO: Rosenfeldov palác

Koncert pre deti: Vianočné turné Mira Jaroša, 10.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

V sobotu sa budú tešiť najmä deti. V Žiline si môžu taktiež vypočuť známe hity Mira Jaroša s kapelou. Odznejú napríklad Vo vianočnej pekárni, Príde Mikuláš, Nech už nasneží a veľa ďalších. Deti bude čakať aj prekvapenie z klobúka, z ktorého si pesničku vytiahnu tí najmenší a tiež špeciálny hosť. Koncert sa odporúča deťom starším ako 3 roky, pretože hudba bude veľmi hlasná. Lístok stojí 14,00 €.

Divadlo: Coco Chanel, 10.12.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Poznáte príbeh slávnej Coco Chanel? Mestské divadlo v Žiline nedávno uviedlo nové divadelné predstavenie o neuveriteľnej žene, ktorá sa zapísala do histórie. Autorský projekt sleduje príbeh slávnej Coco Chanel v Paríži v jej piatich farebných odtieňoch a konfrontuje ju s ideálmi a klamstvami doby, si budete môcť pozrieť na vlastné oči aj tento týždeň. Inscenácia je vhodná až od 15 rokov. Vstup stojí 10,00 €.

Koncert: Leto s Monikou, 10.12.2022 o 20:00 hod. v KC Diera do sveta, Liptovský Mikuláš

Monika Midriaková je oceňovaná pesničkárka, ktorú môžete poznať z kapely Monikino kino. Leto s Monikou je jej sólový projekt, za ktorý bola ocenená cenou Debut roka na Radio_Head Awards. Projekt je plný osobných piesní, v ktorých sa Monika vyrovnáva s nástrahami dospelého života, osamelosťou i osobnými stratami. Vstup stojí 5,00 €.

leto s monikou, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Koncert: Schlamastica!, 10.12.2022 o 22:00 hod. v Stanici Žilina-Záriečie

Stanica Žilina-Záriečie prináša tento týždeň aj spoločný hudobný projekt DJov známych ako wutoku a Jules Glass. Počas hodinového setu zmixujú skoro celú svoju ponuku a subkultúru nielen elektronického undergroundu: umenie+zábava+letargia+pivo v kelímku. Lístok na netradičný koncert stojí 2,00 €.

schlamastica, zdroj = stanica.png FOTO: Stanica Žilina-Záriečie

Koncert: Adventný koncert, 11.12.2022 o 16:00 hod. v Evanjelickom kostole, Liptovským Mikuláš

Tretí adventný koncert v Liptovskom Mikuláši sa bude niesť v znamení NÁDEJE. Zaznejú známe diela nesúce posolstvá Dobrej zvesti - nádeje pre svet. Vstupné sa neplatí.

adventný koncert, zdroj = mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Koncert: Jozef Holly - vianočná piano show, 11.12.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Slovenský klavírny mág, spevák a showman, Jozef Hollý, prichádza do Žiliny ukázať svoju vianočnú show. „Zaznejú krásne filmové melódie, klasické diela hudobných velikánov a samozrejme tie najkrajšie vianočné skladby v jedinečných úpravách Jozefa Hollého,“ informuje Dom odborov. Vstup na piano show stojí 28,00 € a 34,00 €.

jozef holly, zdroj = dom odborov.png FOTO: Dom odborov

Koncert: Katarína Koščová a Daniel Špiner, 11.12.2022 o 19:30 hod. v Novej synagóge, Žilina

Nedeľu môžete zakončiť koncertom Kataríny Koščovej a Daniela Špinera. Katarína s klaviristom Danielom tvoria zohratú autorskú a interpretačnú dvojicu a po piatich rokoch prichádzajú s novým autorským albumom Hranica dažďa. Avšak, na koncerte si budete môcť vypočuť aj známe vianočné koledy. Lístok stojí 15,00 €.

katarina koscova, zdroj = synagoga.png FOTO: Nová synagóga


Súvisiaci článok
Spoznajte čaro adventu prostredníctvom folklóru!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť