Streda 24. 04. 2024 08:11:39 | Meniny má Juraj

Na Prekážke V Liptovskom Hrádku začali stavať inkluzívne detské ihrisko

Deti v Liptovskom Hrádku budú mať nové inkluzívne ihrisko na sídlisku Prekážka. Výstavbu spustili v tomto týždni, dokončiť by ho mali do 15. decembra. Mestu sa na vybudovanie ihriska podarilo získať externé zdroje z ministerstva práce, uviedol primátor Branislav Tréger. FOTO: Mesto Liptovský Hrádok

TASR|23. november 2022|18:45:43


Súvisiaci článok
Neďaleko zimného štadióna v Dolnom Kubíne stavajú prvé inkluzívne ihrisko v meste
Čítajte viac >

Ako dodal, do budúcnosti by chceli zrušiť oplotené ihrisko v tejto časti sídliska, kde majú zámer vybudovať parkovacie plochy. "Pribudnúť by tu mala aj zeleň s mobiliárom, ktorá by dotvárala sídlisko po estetickej stránke," priblížil Tréger.

Súčasťou detského ihriska budú altánok, infotabule, lavičky i nádoby na odpadky. "Hojdačka hniezdo, reťazové hojdačky pre štyri deti, fitdráha, pieskovisko čln a loď pinta budú zhotovené z agátového dreva spájaného tesárskymi spojmi. Súčasťou ihriska bude aj oceľový kolotoč," vymenovala referentka investičnej výstavby Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Ivana Ďurecová. Prebytočná zemina z výkopov základových konštrukcií sa použije na zvýšenie existujúceho sánkovacieho kopca pre deti.

Náklady na výstavbu dosiahnu bezmála 65.000 eur.

i_6942077.jpg

i_6942075.jpg


Súvisiaci článok
V Čadci postavia prvé ekologické ihrisko pre deti (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť