Piatok 26. 04. 2024 08:17:29 | Meniny má Jaroslava

Príčina vzniku požiaru v Zázrivej doposiaľ nie je známa. Škoda bola odhadnutá na 400-tisíc eur

V nedeľu 20. novembra 2022 krátko pred desiatou hodinou večer bol na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar rodinného domu v obci Zázrivá, časť Havrania, okres Dolný Kubín. Foto: ilustračné / Partystock na Freepik.com

Juliana Krčulová|22. november 2022|11:50:12


Súvisiaci článok
Päťdesiattriročný muž zo Zákamenného čelí obvineniu pre obzvlášť závažný zločin vraždy
Čítajte viac >

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Michala Kypusa, na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Dolnom Kubíne, z Hasičskej stanice v Terchovej, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Zázrivá, Párnica a Oravská Lesná.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar drevenej stavby dvojpodlažného rodinného domu v rozvinutej fáze horenia. Po vykonaní prieskumu hasiči začali s hasením požiaru z exteriéru z piatich stanovíšť. Hasičom sa podarilo požiar lokalizovať krátko pred 1:30 po polnoci. Postupným rozoberaním drevených konštrukcií a vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru s ich následným hasením, bol požiar krátko pred 3:45 v pondelok 21. novembra 2022 zlikvidovaný,“ informoval Kypus a ďalej uviedol, že z dôvodu veľkého zadymenia, museli hasiči zasahovať s autonómnymi dýchacími prístrojmi.

Voda na hasenie sa podľa jeho slov dopĺňala kyvadlovou dopravou: „Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bola na miesto privolaná expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu v Bratislave. Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby. Škoda bola odhadnutá na 400-tisíc eur. Zasahovalo 13 profesionálnych a 18 dobrovoľných hasičov s deviatimi kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Michal Kypus.


Súvisiaci článok
„Radšej stratiť minútu v živote, ako v minúte život,“ radí Ministerstvo vnútra SR
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť