Utorok 23. 04. 2024 14:32:01 | Meniny má Vojtech

Fanúšik daroval dobrovoľníkom zo Starého hradu fotopascu

Informovali sme vás, že zo stredy 19. na štvrtok 20. októbra 2022 navštívili sklad dobrovoľníkov zo Starého hradu neželaní návštevníci. Zlodeji spôsobili dobrovoľníkom škodu zhruba tisíc eur. Podporovateľ a fanúšik Starého hradu, Marián Kerek, sa rozhodol dobrovoľníkom darovať fotopascu. Foto: Koláž SP 21 / Facebook skupina Starhrad

Juliana Krčulová|22. november 2022|10:10:06


Súvisiaci článok
Neznámi páchatelia sa vlámali do skladu v Nezbudskej Lúčke! Dobrovoľníkom zo Starého hradu spôsobili škodu tisíc eur (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Riaditeľ Združenia na záchranu Starého hradu – Castrum Warna, Rudo Mlích vo Facebookovej skupine hradu upozornil, že v noci zo stredy 19. na štvrtok 20. októbra 2022 navštívili sklad dobrovoľníkov v Nezbudskej Lúčke neželaní hostia.

Zlodeji mali podľa jeho slov odcudziť vybavenie v celkovej hodnote tisíc eur: „Ukradli nám centrálu za 479 eur. Vylámali dvere na našom sklade. Ukradli flexibrúsku za 150 eur, plynovú bombu s varičom a mikinu. Celková škoda je cca tisíc eur,“ napísal vo svojom októbrovom príspevku Rudo Mlích.

Dobrovoľníci zo Starého hradu dnes na sociálnej sieti Facebook informovali, že ich podporovateľ a fanúšik, Marián Kerek, sa rozhodol darovať im fotopascu: „Náš podporovateľ a fanúšik pán Marián Kerek nám po nepríjemnej skúsenosti so zlodejmi daroval fotopascu. Určite ju využijeme tak, aby sme ochránili materiál a náradie, ktoré pri záchrane Starého hradu nevyhnutne potrebujeme. Ďakujeme!“ uviedli dobrovoľníci vo svojom príspevku.


Súvisiaci článok
Päťdesiattriročný muž zo Zákamenného čelí obvineniu pre obzvlášť závažný zločin vraždy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť