Štvrtok 25. 04. 2024 05:26:37 | Meniny má Marek

Mesto Liptovský Mikuláš vstupuje do pohotovosti zimnej údržby

Podľa predstaviteľov mesta Liptovský Mikuláš, tohtoročnú zimnú údržbu významným spôsobom ovplyvnia ceny soli. Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Juliana Krčulová|18. november 2022|16:00:02


Súvisiaci článok
V areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline bude odstávka elektrickej energie
Čítajte viac >

Mestské Verejnoprospešné služby v Liptovskom Mikuláši dnes spustili pohotovosť zimnej údržby. Na boj so zimným počasím vyčlenili dvadsať mechanizmov a desiatky zamestnancov Verejnoprospešných služieb. Informovali o tom zástupcovia mesta na sociálnej sieti Facebook.

Ekonomický námestník Verejnoprospešných služieb, Martin Kögel, upozornil na enormné zvýšenie ceny posypovej soli. V podniku majú každoročne na zvládnutie zimy nachystaných približne 700 ton štrku a 100 ton soli. Jej cena podľa dostupných informácií vzrástla zo 69 eur v roku 2020 na aktuálne približne 210 eur za tonu.

„Predvídavo sme soľ objednali už v lete, kedy bola jej cena na úrovni 116 eur za tonu. V súčasnosti je cena vysoká a soli je nedostatok,“ uviedol ekonomický námestník Verejnoprospešných služieb, Martin Kögel.

Do výkonu údržby sú podľa slov zástupcov mesta zaradení aj štyria dispečeri, ktorí majú počas zimy službu v týždenných intervaloch:

„Kontaktovať ich môžete na telefónnom čísle 044/547 65 00. Na autá a mechanizmy je rozdelených 32 pracovníkov do dvoch smien po 16 ľudí. Podľa potreby sú do ručnej údržby nasadení zamestnanci ostatných stredísk VPS,“ priblížili zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš a dodali, že VPS-kári udržiavajú v meste približne 100 kilometrov ciest, 75 kilometrov chodníkov, štyri lavičky, jedenásť mostov a množstvo schodov. Od ľadu a snehu čistia aj autobusové zastávky, odstavné plochy, verejné parkoviská a ďalšie verejné priestranstvá.


Súvisiaci článok
Regionálne pracoviská MV SR budú v piatok fungovať v obmedzenom režime
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť