Nedeľa 14. 04. 2024 08:29:27 | Meniny má Justina

Janckulík: Nemocnice v Trstenej a Liptovskom Mikuláši majú byť zaradené na komunitnú úroveň

Informáciu priniesol pred chvíľou na svojom Facebooku neúspešný kandidát na župana a bývalý podpredseda ŽSK Igor Janckulík. Kritizoval tým nesplnenie predvolebného sľubu, ktorý mala dať občanom županka Erika Jurinová. FOTO: Facebook Igor Janckulík

Michal Filek|18. november 2022|13:30:02

„Je po voľbách, aj po sľuboch,“ začal svoj status na sociálnej sieti Janckulík.

„Pani županka Erika Jurinová z OĽaNO nám pred voľbami sľubovala, že všetky župné nemocnice zostanú ako regionálne nemocnice (zaradené v úrovni číslo 2). V stredu prebehlo rokovanie na ministerstve zdravotníctva ohľadom optimalizácie nemocníc, kde bolo oznámené, že nemocnice Trstená a Liptovský Mikuláš budú zaradené do nižšieho stupňa na komunitnú úroveň (zaradené v úrovni č. 1),“ napísal.

Ministerstvo zdravotníctva totiž, podľa Janckulíka, skonštatovalo, že 92% pacientov z okresov Námestovo a Tvrdošín sa dostane do nemocnice v Dolnom Kubíne do 30 minút.

So žiadosťou o stanovisko k prezentovaným skutočnostiam sa Spravodajský portál SP 21 obrátil na vedenie žilinskej župy, aj na ministerstvo zdravotníctva. Hneď, ako nám ho pošlú, budeme vás informovať.


Súvisiaci článok
VIDEO: Predvolebná diskusia SP 21 s kandidátmi na župana. Zapotili sa v nej Jurinová, Janckulík a Slyško
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť