Piatok 17. 05. 2024 08:19:07 | Meniny má Gizela, Aneta

Žilinská organizácia nezištne pomáha ľuďom bez domova. Pridajte sa!

Minulý rok vznikla v Žiline nezisková organizácia Klub pomoci. Už nejaký čas trávia jej členovia utorkové večery v spoločnosti ľudí z ulice a pomáhajú. Či už je to teplé jedlo, ďalšie potraviny, ale aj oblečenie. Sami však všetko nezvládnu. Ak viete a chcete pomôcť, pomôžte! FOTO: Klub pomoci

Michal Filek|8. november 2022|14:16:57

„Už nejaký čas trávime utorkové večery v spoločnosti ľudí z ulice. Mali sme možnosť spoznať bližšie ich povahy, osudy, vytvoriť si priateľstvá. Nocľaháreň je miesto, kde sa môžu ľudia bez domova schovať pred zimou, najesť, umyť, prenocovať. Keďže je to charitné zariadenie, jedlo nie je vždy úplnou samozrejmosťou. A práve tu sa obraciame na vás s prosbou o pomoc,“ píše organizácia, na čele ktorej stojí Soňa Muth, na svojom Facebooku.

Ako môžete pomôcť? Čo potrebujú?

  • Potraviny – len trvanlivé veci, keďže títo ľudia nemajú chladničky, ani špajzky, a samozrejme si nemajú kde navariť. Čiže žiadne suroviny na varenie.
  • V utorky by to mohla byť aj polievka alebo koláč, keďže to vieme v ten deň hneď rozdať.
  • Zimné bundy, čiapky, teplé ponožky.
  • Pomocná ruka sa tiež zíde, ak máš chuť sa angažovať ako dobrovoľník, daj o sebe vedieť.
  • Zdieľanie príspevku, aby sa mohlo zapojiť čo najviac dobrých duší.

Veci môžete odovzdať ako vždy, našej Zuzičke v obchode Kreatívne ( R. Zaymusa 72 -oproti vchodu do garáže Auparku, vedľa podchodu Smer). Obchod je otvorený každý pracovný deň od 10.00 do 17tej. Zbierka nie je časovo ohraničená, ide o pravidelnú formu pomoci ľuďom v núdzi.

„Ak by niekto potreboval viac informácií, ochotne odpovieme na otázky v správe. Vopred ďakujeme za každú pomoc,“ odkazuje všetkým dobrým dušiam ochotným pomôcť.

Čo je Klub pomoci?

Sme nezisková mimovládna organizácia Klub pomoci, ktorú sme založili v roku 2021. Osud ľudí v ťažkej životnej situácii nám nie je ľahostajný. Sme si vedomí toho, že pokiaľ máme zdravie, rodinu a prácu, tak máme neskutočné šťastie. Bohužiaľ každý takéto šťastie nemá.

A práve preto sme sa rozhodli pomáhať tým, ktorí v živote niečo stratili. Tým, ktorí sa už nemajú na koho obrátiť. Tým, ktorí pomoc potrebujú, ale nechcú svojimi starosťami obťažovať iných.

Nie, my tu nie sme na to, aby sme ich posudzovali a odsudzovali ich životné príbehy a situáciu, do ktorej sa dostali. Nepozeráme sa na týchto ľudí očami, pozeráme sa na nich srdcom.

Sme Žilinčania a zamerali sme sa na miestnu pomoc v Žiline a okolí.

Pokiaľ poznáte niekoho, kto sa ocitol v situácii, kde by pomoc bola vítaná, budeme radi, ak nám dáte vedieť a pošlete nám správu. Poďme spolu pomáhať, pridajte sa k nám!


Súvisiaci článok
V charitnej nocľahárni môže nájsť bezpečie viac ako šesťdesiat ľudí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť