Utorok 16. 04. 2024 15:32:35 | Meniny má Dana, Danica

Do žilinskej pôrodnice priniesol bocian v októbri 149 drobčekov

„S prvým jesenným lístím zaliatym slnkom pribudlo v našej pôrodnici 149 októbrových pokladov,“ informuje na sociálnej sieti Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline. FOTO: FNsP Žilina

Erika Filekova|3. november 2022|08:30:58


Súvisiaci článok
Novorodenci v žilinskej pôrodnici dostali nové perinky
Čítajte viac >

Desiaty mesiac tak má v rodnom liste zapísaných ďalších 83 dievčat a 66 chlapcov. Rovnako ako posledné tri mesiace, aj v októbri si prevahu udržali dievčatá, pričom po prvýkrát majú pred chlapcami tak vysoký náskok. Do štatistík v októbri pribudol zároveň jeden zmiešaný pár dvojičiek Ninka a Matej, ktorí prišli na svet 20. 10. 2022.

„Kolegovia na pôrodnej sále mali čo robiť najmä v utorok 6. októbra, kedy pomohli pri pôrode až 11 drobčekom, no plné ruky práce mali aj 23. októbra, počas ktorého sa vypýtalo na svet 9 novorodeniatok,“ uviedla nemocnica.

Tento mesiac bol špeciálny aj vyšším vekom rodičiek.

„V októbri u nás priviedlo na svet svoje dieťatko až 7 žien po 40-tke. Zvládli to parádne a dokazujú, že byť mamou v tomto veku vôbec nie je až taká rarita. Náhoda to tiež tak chcela, že presne 7. októbra sa v pôrodnici stretli hneď za sebou 3 žienky v rovnakom veku 39 rokov. Na nový život nikdy nie je neskoro, tak veľmi držíme palce,“ doplnila nemocnica.

Najmenšie októbrové bábätko (Ninka) vážilo 1 720 g a oproti nemu najväčší valibuk (Sára) zase 4 740 g. Najmladšia mamička mala 19 rokov a najstaršia 43 rokov. Najčastejšími menami, ktoré dostali detičky od svojich rodičov boli Ema (5x), Michaela (4x), Izabela, Laura (3x), Jakub (6x), Tomáš (5x), Patrik, Dávid (3x).


Súvisiaci článok
Budúce mamičky môžu v žilinskej nemocnici absolvovať komplexný kurz prípravy na pôrod
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť