Nedeľa 24. 03. 2024 03:53:06 | Meniny má Gabriel

Ján Laco chce dať prepočítať hlasy, podľa komisie boli voľby zákonné

Komunálne voľby v Liptovskom Mikuláši prebehli podľa mestskej volebnej komisie zákonným spôsobom. Uviedla to jej zapisovateľka Miroslava Javornická. Reagovala tak na neúspešného kandidáta na primátora Jána Laca, ktorý avizoval, že chce dať prepočítať hlasy. FOTO: Facebook/Ján Laco - pripravený spolupracovať

TASR|31. október 2022|18:01:34


Súvisiaci článok
Znovuzvolený primátor Dolného Kubína chce dokončiť rozbehnuté projekty
Čítajte viac >

„Všetky zápisnice volebných komisií sú podpísané. Okresná volebná komisia potvrdila ich platnosť, čím výsledky volieb považujeme za právoplatné," povedala Javornická.

Kreslo primátora v sobotňajších (29. 10.) komunálnych voľbách obhájil Ján Blcháč. Nad Lacom vyhral s tesným náskokom 57 hlasov. Laco na sociálnej sieti napísal, že by ho pri takom tesnom výsledku mrzelo nepožiadať o prerátanie. Argumentuje tým, že sa prvýkrát konali naraz dvoje voľby a sčítavanie hlasov z mesta bolo neskoro v noci. O prepočítanie hlasov ho podľa jeho slov požiadali viacerí ľudia.

Úradujúci primátor reagoval, že rešpektuje výsledky volieb a považuje ich za právoplatné.

Blcháč v Liptovskom Mikuláši zvíťazil s 4587 hlasmi (40,78 %). Za ním skončili Ján Laco s 4530 hlasmi (40,27 %), Lucia Cukerová s 1070 hlasmi (9,51 %) a Tomáš Martaus s 1060 hlasmi (9,42 %).


Súvisiaci článok
Nový primátor Ružomberka Ľ. Kubáň hovorí, že ich čaká veľa práce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť