Utorok 17. 09. 2024 21:41:47 | Meniny má Olympia

Príčina pondelkového požiaru na žilinskom sídlisku Hliny je známa

Informoval o tom Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Foto: ilustračné / Hasičský a záchranný zbor

Juliana Krčulová|26. október 2022|12:45:35


Súvisiaci článok
Večer v Žiline horela bytovka, takmer 80 ľudí evakuovali
Čítajte viac >

V pondelok 24. októbra 2022 krátko pred ôsmou hodinou večer bol na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar v bytovom dome na Gabajovej ulici v Žiline. Podľa hovorcu KR HaZZ v Žiline, Michala Kypusa, na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o zadymenie bytového domu cez horizontálnu šachtu technologických rozvodov, ktoré sa šírilo z prízemia. Hasiči ihneď začali s evakuáciou osôb pomocou vyvádzacích masiek a do desiatich minút lokalizovali požiar v elektrickej rozvodni bytu na prvom podlaží,“ uviedol Kypus a ďalej ozrejmil, že pre evakuované osoby hasiči poskytli autobus.

Požiar sa podľa dostupných informácií podarilo zlikvidovať krátko po 20:30 hod.: „Zo zasiahnutého bytového domu bolo evakuovaných 69 ľudí, pričom osem z nich bolo ošetrených na mieste, z toho jedna osoba bola odvezená vozidlom RZP na ďalšie ošetrenie do nemocnice. Hasiči zasahovali za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov. Priestory v bytovom dome boli odvetrané pretlakovým ventilátorom,“ priblížil hovorca KR HaZZ v Žiline.

Pri pondelkovom zásahu na Gabajovej ulici v Žiline zasahovalo dvanásť profesionálnych hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky. K požiaru bol podľa Kypusa privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov, ktorý ako príčinu vzniku požiaru určil technickú poruchu na elektrickom ističi.


Súvisiaci článok
Žilinskí policajti hľadajú majiteľa dámskeho bicykla, ktorý bol nájdený v mestskej časti Závodie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť