Nedeľa 05. 05. 2024 08:01:14 | Meniny má Lesia, Lesana

Slovenská polícia získa nové plug-in hybridné vozidlá. Do flotily pribudne aj 87 áut zo závodu v Tepličke nad Váhom

Ako informovala televízia Markíza, väčšina nových policajných SUV bude niesť novozvolenú modro-žltú reflexnú grafiku, avšak časť z nich zostane aj pri civilných farbách. Foto: Ministerstvo vnútra SR

Juliana Krčulová|25. október 2022|20:00:03


Súvisiaci článok
Prvé detské bezbariérové ihrisko v Žiline je otvorené! (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Ako informovala televízia Markíza, Ministerstvo vnútra uzavrelo verejné obstarávanie na stovky nových vozidiel, pričom zo súťaže vzišli až tri značky terénnych SUV s ekologickým pohonom.

„Policajti dostanú japonské, kórejské i nemecké autá. Polepené budú už v nových farbách,“ informuje televízia Markíza, podľa ktorej má každé druhé policajné auto viac ako dvanásť rokov a už takmer polovica najazdených vyše 200-tisíc kilometrov.

„Vozový park polície ale teraz zásadne omladne. Rezort vnútra uzavrel verejné obstarávanie na nákup nových áut pre policajtov. Súťaž vyhrali až tri značky áut, všetko SUV s plugin hybridným pohonom. Pôjde o Toyoty - model RAV4, BMW radu X3 a Kie Sportage, dokopy vyše 600 nových vozidiel,“ uviedla televízia Markíza.

Bez názvu.jpg Foto: Screenshot TV Markíza

Ako uviedol minister vnútra, Roman Mikulec pre televíziu Markíza, pre SUV vozidlá sa rozhodli preto, lebo sú odolnejšie v teréne a majú aj viac priestoru v kabíne: „Obstarávanie bolo nastavené podľa špecifikácií, ktoré si zadával Policajný zbor a jednotlivé útvary,“ ozrejmil Mikulec, ktorého doplnil policajný prezident, Štefan Hamran:

„Nenájdete takú políciu, ktorá by mala jeden typ vozidla od jednej konkrétnej značky. To znamená, že my sme radi, že na toto verejné obstarávanie sa prihlásilo viacero značiek,“ dodal pre televíziu Markíza Štefan Hamran.

Nákup nových policajných vozidiel je financovaný z plánu obnovy za takmer štyridsať miliónov eur, avšak podmienkou bol ekologický pohon, preto vybrali plugin hybridy:

„Vzhľadom na to, že súťaž žiadny z neúspešných uchádzačov nenamietol, rezort vnútra v súčasnosti uzatvára s víťazmi tendra zmluvy, po podpise majú lehotu 410 dní, aby autá dodali. Aby mali policajti kde autá dobíjať, obstarávajú aj nabíjacie stanice, majú byť súčasťou väčšiny policajných oddelení,“ uzavrela televízia Markíza.


Súvisiaci článok
Jazda s July: Test SEAT Arona FR (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť