Piatok 14. 06. 2024 00:05:44 | Meniny má Vasil

Na Hurbanovej ulici v centre Žiliny zrazila vodička chodcov na priechode

Včera v podvečerných hodinách došlo v meste Žilina k dopravnej nehode. Vodička na Hurbanovej ulici zrazila na priechode dvoch chodcov. Previezli ich do nemocnice. FOTO: Polícia SR

Erika Filekova|30. september 2022|12:33:27


Súvisiaci článok
Policajti zadržali a obvinili mladú Kysučanku z prechovávania pervitínu
Čítajte viac >

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 37-ročná vodička viedla osobné motorové vozidlo Honda po Hurbanovej ulici v meste Žilina. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu osobného motorového vozidla s dvoma chodcami, ktorí prechádzali po riadne vyznačenom priechode pre chodcov,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Po dopravnej nehode boli chodci prevezení na ošetrenie do nemocnice.

"Alkohol u vodičky dychovou skúškou zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnila hovorkyňa.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Obzvlášť treba zvýšiť opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame chodcom všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt. Žiaľ, pri zrážke chodca s autom, sú dôsledky neraz tragické.

PREDCHÁDZAJME TRAGÉDIÁM NA CESTÁCH!


Súvisiaci článok
Neznámy páchateľ vykradol rodinný dom v Mojši! Majiteľka sa s prosbou o pomoc obracia na širokú verejnosť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť