Streda 24. 04. 2024 08:20:50 | Meniny má Juraj

Rekonštrukcia mosta v Krasňanoch je pozastavená

Rekonštrukcia mostu v k.ú. Krasňany je v tomto období pozastavená. Dôvodom je zistená závažná porucha nosnej konštrukcie mosta. Napriek tomu, ŽSK požaduje počas zimnej údržby spriechodnenie mosta v oboch smeroch. TEXT a FOTO: Eva Lacová, oddelenie komunikácie ŽSK

Tlačová správa|29. september 2022|08:30:03


Súvisiaci článok
V Krasňanoch opravujú most. V úseku sa tvoria dlhé kolóny
Čítajte viac >

Samotná rekonštrukcia mosta začala 12.09.2022. Predpoklad bol, že do začiatku zimnej údržby (01.11.2022), bude zrealizovaná kompletná rekonštrukcia nosnej konštrukcie ľavej strany mosta, vrátane vozovky a zostávajúca pravá časť mosta bude dokončená po ukončení zimnej údržby, vrátane úpravy spodnej stavby, do 08/2023. Po odfrézovaní asfaltového krytu na ľavej strane mosta a po vybúraní ľavej rímsovej časti mosta bola zistená pozdĺžna trhlina nosnej konštrukcie v hlavnom nosnom trakte. To znamená, že momentálne sa nevykonávajú na moste práce, okrem budovania prechodových oblastí pred a za mostom.

„V súčinnosti s projektantom urýchlene riešime ďalší postup stavebných prác. Zistená porucha nosnej konštrukcie si vyžaduje prijatie potrebných technických opatrení,“ informuje Gabriela Tisoňová, riaditeľka odboru dopravy ŽSK.

V súčasnosti sú na nosnej konštrukcii mosta vykonávané deštruktívne a nedeštruktívne metódy zisťovania skutkového stavu spolupôsobenia oceľovej výstuže a betónov. V najbližších dňoch budú vykonané práce na odľahčení ostatnej ( pravej ) strany mosta, a to odfrézovaním 15 cm asfaltovej vrstvy vozovky.

„Na moste bude znížená rýchlosť pre motoristov na 20 km/h a zakázaný prejazd vozidiel nad 29 t,“ dodáva Tisoňová.

O ďalších krokoch budeme širokú verejnosť vopred informovať. ŽSK má enormný záujem priebeh rekonštrukčných prác a sanácie zistenej poruchy konštrukcie mosta riešiť tak, aby došlo k čo najmenšiemu obmedzeniu premávky v predmetnom úseku. ŽSK urobí všetko pre to, aby počas zimného obdobia bol most prejazdný v oboch smeroch a mohla byť na ňom vykonávaná zimná údržba.


Súvisiaci článok
Dopravná situácia v Likavke sa podľa starostu obce ešte viac skomplikovala
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť