Štvrtok 25. 04. 2024 05:12:09 | Meniny má Marek

Dopravná situácia v Likavke sa podľa starostu obce ešte viac skomplikovala

„Je vysoko pravdepodobné, že minimálne v čase dopravných špičiek sa budú na kritickom mieste tvoriť rozsiahle zápchy s možným dopadom aj na plynulosť a bezpečnosť premávky v obci,“ priblížil na stránke obce Likavka jej starosta, Marián Javorka. Foto: Obec Likavka

Juliana Krčulová|25. september 2022|18:15:10


Súvisiaci článok
V Ružomberku opravujú hlavnú cestu. Doprava je tu čistá katastrofa, hovoria miestni
Čítajte viac >

Od pondelka 19. septembra 2022 prebieha v Ružomberku a jeho okolí rekonštrukcia asfaltového povrchu na 2,6-kilometra dlhom úseku cesty I/18. Z dostupných zdrojov je známe, že práce vykonáva spoločnosť MBM-STAV, s.r.o. so sídlom v Námestove a sú rozvrhnuté do šiestich etáp.

Harmonogram prác je podľa starostu obce Likavka, Mariána Javorku určený na tridsaťdva dní pri zachovaní priaznivých poveternostných podmienok.

„Práce začali na prvom úseku poniže križovatky pri Mondi SCP. Samotná križovatka bude rekonštruovaná v druhej polovici určeného harmonogramu prác, a to najmä v nočných hodinách. Počas celej doby bude cesta I/18 priechodná pre nákladné motorové vozidlá, osobné vozidlá sú odkláňané prostredníctvom dopravného značenia na obchádzkové trasy. Jedna z nich vedie po ceste III. triedy od križovatky pri Centre sociálnych služieb LIKAVA po Železničnej ulici popod Mních do Liskovej,“ priblížil starosta obce Likavka na oficiálnej internetovej stránke.

Obchádzková trasa je však podľa neho vysoko frekventovaná a najväčšiemu náporu bude vystavená práve spomínaná križovatka:

„A to aj z toho dôvodu, že niekoľko metrov od nej prebieha rekonštrukcia mosta 063, ktorá spomaľuje dopravný tok po ceste I/59. Čakanie na prejazd provizórnym premostením vedľa rekonštruovaného mosta niektorí vodiči riešia použitím práve spomínanej obchádzkovej cesty a priľahlých miestnych komunikácií,“ uviedol starosta Javorka a dodal:

„Je vysoko pravdepodobné, že minimálne v čase dopravných špičiek sa budú na spomínanom kritickom mieste tvoriť rozsiahle zápchy s možným dopadom aj na plynulosť a bezpečnosť premávky v obci. Vyzývame preto všetkých občanov, aby pri prejazde po spomínaných trasách boli maximálne ohľaduplní, trpezliví, dbali na bezpečnosť všetkých účastníkov premávky a boli pripravení na množstvo nepredvídaných situácií,“ uzavrel starosta obce Likavka, Marián Javorka.


Súvisiaci článok
Obec Východná varuje obyvateľov pred pohybom medveďa hnedého!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť