Štvrtok 11. 04. 2024 06:49:16 | Meniny má Július

AKTUÁLNA INFORMÁCIA: Plánované výruby v mestskej časti Závodie a odstraňovanie suchých konárov v Lesoparku Chrasť

Mesto Žilina, odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia informuje o plánovaných výruboch, ktoré by sa mali v závislosti od poveternostných podmienok uskutočniť v mestskej časti Závodie pravdepodobne prvý októbrový týždeň. Výrub 50 m2 krovitého porastu a 22 kusov drevín sa uskutoční na súkromných pozemkoch, parcely č. 1424/108 a 1424/109 k.ú. Závodie, na základe právoplatného rozhodnutia zo dňa 7. júla. TEXT: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta FOTO: Facebook/Žilinský lesopark

Tlačová správa|28. september 2022|18:50:29


Súvisiaci článok
Na mieste, kde zavraždili Daniela Tupého otvorili Pamätník obetiam extrémizmu
Čítajte viac >

Rozhodnutie je zverejnené na webovej stránke mesta v zmysle uznesenia Mestského zastupiteľstva v Žiline, č. 64/2022 k ohlasovaniu výrubov drevín a stromov na celom území mesta Žilina: https://www.zilina.sk/oznamy-mesta/2022/rozhodnutie-o-vydani-suhlasu-na-vyrub-drevin-5/.

Orezávanie suchých konárov sa uskutoční od 28. septembra do 7. októbra aj v Lesoparku Chrasť. Práce sa budú taktiež vykonávať s prihliadnutím na počasie.

Konáre sa budú odstraňovať s použitím vysokozdvižnej plošiny nad lesnou cestou a chodníkmi v lesoparku. Do označených miest, kde sa budú vykonávať orezy, bude pre verejnosť obmedzený prístup. Samospráva žiada všetkých návštevníkov o rešpektovanie bezpečnostných pokynov. Orezávanie sa realizuje na základe kontroly autorizovaného bezpečnostného technika mesta a podľa prijatých opatrení za účelom odstránenia suchých konárov, ktoré svojim pádom ohrozujú návštevníkov lesoparku.

Pre získanie bližších informácií sa môžu záujemcovia obrátiť priamo na odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia na Mestskom úrade v Žiline alebo lesného hospodára.


Súvisiaci článok
V Krasňanoch opravujú most. V úseku sa tvoria dlhé kolóny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť