Štvrtok 25. 04. 2024 00:21:18 | Meniny má Marek

7 vecí, ktoré by ste mali robiť pred siedmou ráno

Život každého z nás môže spadnúť do stereotypu, z ktorého je ťažký návrat. Lenivosť, prokrastinácia a znechutenie. Aj tieto myšlienky vám môžu napadnúť, keď sa spomenie skoré ranné vstávanie. Aby boli vaše rána optimistické, mali by ste si osvojiť týchto 7 zvykov. ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Radka Kostánová|16. september 2022|18:47:58


Súvisiaci článok
Verejné knižnice v Žilinskom kraji disponovali za minulý rok takmer dvomi miliónmi kníh
Čítajte viac >

Pohár vody tesne po zobudení

Dodržiavať pitný režim je potrebné už od rána, aby nebolo telo dehydrované. Vďaka tomu, že budete piť vodu ihneď po zobudení, zaženiete smäd, osviežite organizmus, zrýchlite si metabolizmus, zmiernite pálenie záhy (pokiaľ vás tento problém trápi) a taktiež posilníte imunitný systém. Na to však môžete využiť aj tieto potraviny.

Mobil v dostatočnej vzdialenosti

Nie ste na tom mobile dostatočne veľa počas dňa? Doprajte si aspoň ráno detox od telefónu a od sociálnych sietí. Uvidíte, že po pár dňoch bez mobilu sa budete budiť šťastnejší.

Malá rozcvička

Namiesto scrollovania sociálnych sietí využite tento čas na malú rozcvičku a rozhýbanie tela. Keď vás prekvapí bolesť chrbta v práci, budete ľutovať to, že ste sa ráno nerozcvičili. 10 minút ste hádam schopní obetovať pre svoje zdravie, no nie?

pexels-ekaterina-bolovtsova-4051574.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: EKATERINA BOLOVTSOVA na Pexels.com

Pripomenutie dôležitých vecí

Následne si spomeňte na všetko, čo cez deň potrebujete vybaviť, zariadiť, splniť, nakúpiť, ... Napíšte si tieto dôležité veci na papier od najdôležitejšej po tú najmenej dôležitú a podľa toho postupujte. Keď večer uvidíte, že veci zo zoznamu máte splnené, budete mať zo seba dobrý pocit.

Rýchla sprcha

Po klasickom „to do liste“ si doprajte rýchlu sprchu, ktorá môže byť aj studená. Nabudí vás, privedie k životu a nebudete pôsobiť rozospato.

Výživné raňajky

Ako sa vždy hovorí, raňajky sú základ. Zamerajte sa však na to, aké zloženie budú mať vaše raňajky - kvalitné a výživné. Mali by obsahovať z každej zložky všetko, aj bielkoviny, aj sacharidy a aj zdravé tuky. Ak bude z toho niečo chýbať, mohli by ste počas dňa pociťovať chute na nezdravé jedlá.

Motivačné slová pred zrkadlom

A posledným krokom, ktorý by ste mali byť urobiť, sú motivačné slová. Nájdite si pozitívne slová alebo vety, ktorými sa budete povzbudzovať každý deň pred odchodom do práce. Možno budete skeptickí, ale skutočne to pomáha a do práce sa vám bude odchádzať lepšie.


Súvisiaci článok
7 vitamínov, ktoré by ste nemali v chladnom počasí zanedbávať: Posilnia imunitu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť