Streda 17. 04. 2024 16:14:27 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

Na kysuckom privádzači začínajú rásť mosty

Výstavba privádzača D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto pokračuje, na úseku začínajú rásť mosty. Národná diaľničná spoločnosť pripravuje injektáž mikropilót a zakladá piliere. Na jeseň bude na tejto stavbe aj preložka vysokého napätia. TEXT A FOTO: NDS

Tlačová správa|12. september 2022|10:06:44


Súvisiaci článok
NDS začína s jesennou údržbou tunelov. Je potrebné počítať s ich úplnou uzáverou
Čítajte viac >

NDS ďalej informuje, že aktuálne je na stavbe v priemere 40 mechanizmov, ktoré vykonávajú rôzne práce. Tie sa týkajú prevažne premostenia. Realizujú sa násypy zo zlepšenej zeminy a štrkodrviny, injektáž mikropilót či budovanie plochy na realizáciu zakladania mosta. Pripravujeme sa aj na viazanie betonárskej výstuže piliera, vykonávame debnenie a betonáž, viazanie výstuže na stenách opory a realizujeme prefabrikované dielce mosta.

Na stavbe sa tiež pripravujeme na odstránenie starého vodovodu, realizujeme prístupovú komunikáciu k jednému z pilierov a takisto základy stožiarov vysokého napätia.

Diaľničný privádzač D3 prepojí cestu I/11, budúcu diaľnicu D3, cestu III/2095 a miestnu komunikáciu pri priemyselnom závode v Kysuckom Novom Meste. Celková dĺžka stavby je takmer 1,4 kilometra. Zmluvná cena výstavby je zhruba 13,7 milióna eur bez DPH. Predpokladaný termín sprejazdnenia je koncom budúceho roka.


Súvisiaci článok
Nevyplateným subdodávateľom z Višňového došla trpezlivosť: „Rozhodli sme sa podať trestné oznámenia“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť