Sobota 23. 03. 2024 16:03:21 | Meniny má Adrián

Nový atletický ovál v Liptovskom Mikuláši sprístupnili verejnosti

Nový atletický areál pri Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej ide o najvyššie položený ovál na Slovensku. FOTO: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

TASR|9. september 2022|18:40:36


Súvisiaci článok
Mladé tenistky z MatchPoint Tennis Academy hviezdili na ďalšom medzinárodnom turnaji (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Atletické sektory majú tartanový povrch. Bežecká trať meria 300 metrov, má štyri dráhy a cieľovú rovinku so šiestimi dráhami. V areáli je aj sektor na skok do diaľky a trojsok.

"Výškarský sektor je disponovaný tak, aby sa skokani nerozbiehali oproti slnku. Dĺžka rozbežiska je variabilná, dá sa ešte predĺžiť odstránením obrubníka," dodala hovorkyňa. V areáli sa tiež nachádza plocha na hod oštepom a kriketovou loptičkou, guliarsky sektor a sektor na hod diskom.

Ako vyzdvihla Čapčíková, atletika má v Liptovskom Mikuláši vyše storočnú tradíciu. Doposiaľ mali mladí atléti k dispozícii školské atletické dráhy, ktoré majú tréningový charakter. "Nový ovál spĺňa certifikované parametre na organizovanie podujatí Slovenského atletického zväzu (SAZ)," uviedla.

Financovanie atletického areálu pozostávalo z prostriedkov mesta vo výške 300.000 eur a z peňazí od SAZ v sume 80.000 eur.


Súvisiaci článok
Krajčírik a Luterán predĺžili zmluvy s Ružomberkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť