Utorok 26. 03. 2024 20:53:46 | Meniny má Emanuel

Nová sezóna prinesie do žilinského hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra niekoľko noviniek

Už o pár dní odštartuje Slovan Malá Fatra – Hádzanársky klub Žilina novú sezónu, ktorá podľa slov trénerky Renáty Bartkovej prinesie do klubu veľa noviniek. Foto: SMF - HK Žilina

Juliana Krčulová|8. september 2022|14:00:05


Súvisiaci článok
Žilinčanky navštívili Egypt: Dovolenkári nepotrebujú ani jeden zmenený dolár, všade zaplatíte eurom (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Ako informuje oficiálna internetová stránka žilinského hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra, v posledných dvoch rokoch sa žilinskí športovci borili s pandémiou, preto dúfajú, že túto sezónu odohrajú celú bez obmedzení.

„Do klubu prichádzajú neustále nové deti, čo nás teší a zároveň utvrdzuje, že si postupne budujeme dobré meno. Je tiež možné, že niektoré deti si napokon vyberú iný šport alebo jednoducho prestanú športovať. Všetko závisí nielen od ich vôle, ale aj od ochoty rodičov podporiť svoje ratolesti v systematickom venovaní sa hádzanej. Hádzaná patrí medzi koordinačne a fyzicky náročné športy, čo sa však napokon prejaví nielen vo fyzickej, ale aj mentálnej odolnosti detí, ktoré sa venujú tomuto športu,“ priblížila trénerka SMF – HK Žilina, Renáta Bartková.

Žilinské hádzanárky a hádzanári sa na novú sezónu začali pripravovať už počas letných mesiacov, počas ktorých sa zúčastnili nejedného športového sústredenia. Ako uviedla Bartková, na súsestredeniach sa snažili pripraviť svojich zverencov čo najlepšie do nadchádzajúcej sezóny.

_DSC9808 (1).jpg

„Tí, ktorí sa kempu zúčastnili, si skutočne oddreli šesť dní a potom pokračovali v príprave v Žiline. Chceme pochváliť všetkých hádzanárov a hádzanárky, ktorí boli na sústredení, za ich disciplínu, dochvíľnosť a ochotu učiť sa niečo nové aj z oblastí mimo športovej prípravy. Tí, ktorí sa nemohli kempu zúčastniť, trénovali doma. Pre kvalitné budúce sezóny však chceme požiadať rodičov, aby, pokiaľ je to možné, neplánovali dovolenky počas mesiaca august a september. Taktiež je potrebné, aby prihlásili deti na hádzanárske sústredenie. Dôležitou súčasťou celkového výkonu športovca je jeho účasť na letnej príprave a následne na každom tréningu v sezóne,“ upozornila Bartková.

V novej sezóne čaká žilinských hádzanárov zmena v pravidlách mini-hádzanej a objaví sa aj nová hra, tzv. „soft-handball“, ktorá bude určená pre najmenšie deti.

„Prihlásiť sa môžu kedykoľvek počas školského roka, no začať treba čím skôr. Prípravkári sa preto majú na čo tešiť, jednak v krajskej súťaži, a jednak v mestskej lige, ktorú by sme radi spustili v spolupráci so školami, kde bude krúžok hádzanej. Najmenším deťom sa budú venovať viacerí tréneri. Hlavný dozor budú mať Danka Šugárová, Soňa Akantisová, Miška Cíbová, Igor Sidor, Renáta Bartková, Milan Jasenka,“ spresnila žilinská trénerka.

Do novej sezóne sa žilinskému hádzanárskemu klubu vyformoval aj úplne nový tím mladších žiačok (2010 / 2011 a mladšie), ktoré bude trénovať rovnako nový tréner.

DSC_0042.jpg

„Tím mladších žiačok bude trénovať nový tréner v našich radoch Robo Hanuška, čím ho ešte raz vítame medzi nami. Dievčatá narodené v roku 2009 sú už totiž oficiálne v kategórii starších žiačok, ktorú napriek tomu minulý rok odohrali. Nie všetky mladšie žiačky nám trénovali pravidelne počas augusta, preto veríme, že do začiatku súťaže všetko doženieme a ich účasť na tréningoch bude už príkladná. Tím poslnili aj nové dievčatá, preto sa už teraz veľmi tešíme na ich výsledky. Asistentkou trénera je Katka Svitanová,“ uviedla Bartková a o ďalších zmenách v novej sezóne dodala:

„V tejto sezóne sa spojil tím starších žiačok (2008 / 2009) a mladších dorasteniek (2007 / 2006) a trénujú spolu. Tento tím posilnili aj ďalšie dievčatá, ktoré k nám prestúpili z MHK Bytča a THA Martin. Dievčatá u nás vítame a držíme im palce, aby sa cítili medzi nami dobre a dosahovali výborné výkony. Keďže nás čaká ťažká sezóna, v ktorej budeme hrať dve súťaže - Krajská súťaž starších žiačok a Celoslovenská súťaž mladších dorasteniek - je veľmi dôležité, aby bol tím zložený z dostatočného počtu dievčat. V 1.lige dorastu budeme nastupovať pod mediálnym názvom THA Martin/SMF Žilina. Keďže sme sa napokon nedohodli na podmienkach spoločného fungovania s MHK Bytča, tak sme uzavreli dohodu s THA Martin. Veríme, že nás akékoľvek choroby a zranenia už budú obchádzať a zvládneme túto výzvu čo najlepšie. V kategórii starších žiačok je našou ambíciou získať medaily na finálovom turnaji a v kategórii mladšieho dorastu chceme získavať skúsenosti a skončiť po sezóne niekde v polovičke tabuľky. Trénerkou tohto tímu je Renáta Bartková a jej asistentkou je Katka Holbojová. Ako vedúci tímu nám pomáha Milan Jasenka,“ uzavrela žilinská trénerka.


Súvisiaci článok
Mladší žiaci z klubu SMF - HK Žilina získali striebro na Zorno Cupe
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť