Nedeľa 12. 05. 2024 19:36:49 | Meniny má Pankrác

Opitý šofér sa v nočných hodinách premával po pešej zóne v Čadci

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Krásno nad Kysucou obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 44-ročného muža z obce Zborov nad Bystricou a taktiež 55-ročného muža z obce Oščadnica. Foto: ilustračné / Cameron Yartz na Pexels.com

Juliana Krčulová|5. september 2022|10:00:01


Súvisiaci článok
Pri zjazde z Kráľovej hole sa vážne zranil turista
Čítajte viac >

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Krásno nad Kysucou obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 44-ročného muža z obce Zborov nad Bystricou. Muž mal podľa slov hovorkyne Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janky Zlochovej, v utorok 23. augusta 2022 vo večerných hodinách viesť v meste Krásno nad Kysucou osobné motorové vozidlo značky Volkswagen Golf.

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,81 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený príslušník skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ priblížila Zlochová a ďalej dodala, že obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí aj 55-ročný muž z obce Oščadnica.

Päťdesiatpäťročný muž mal podľa jej slov v nedeľu 21. augusta 2022 v nočných hodinách viesť po pešej zóne v meste Čadca osobné motorové vozidlo značky Honda.

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,52 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uzavrela hovorkyňa OR PZ v Čadci, Janka Zlochová.


Súvisiaci článok
Kultúra tento týždeň: Čakajú na vás Fullove dni, Žilinský street food park a iné podujatia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť