Piatok 26. 04. 2024 00:42:27 | Meniny má Jaroslava

V auguste prišlo v žilinskej pôrodnici na svet rekordných 179 drobčekov

„Veľmi sa tešíme z letnej nádielky bábätiek, ktoré sme v auguste pomohli priviesť na svet v našej pôrodnici. Šťastnú osmičku si za svoj mesiac narodenia vybralo rekordných 179 detičiek, čím sme prekonali tohtoročný plodný jún, a to o 26 drobčekov,“ informuje na sociálnej sieti Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline. FOTO: FNsP Žilina

Erika Filekova|3. september 2022|15:49:40


Súvisiaci článok
Jubilejné dieťa zo žilinskej pôrodnice je Alenka. Nelka načala druhú tisícku
Čítajte viac >

„Rodičia si domov odvážali dievčatká i chlapcov takmer na remízu, no dámy predsa len konečne zvíťazili 90 a 89 (dievčatá si prvenstvo odnášajú len druhýkrát za tento rok),“ doplnila nemocnica.

V posledné augustové dni v pôrodnici zažívali doslova "babyboom". Až 11 detičiek sa narodilo 22. augusta. Hneď na druhý deň pribudol do štatistík aj ďalší pár dvojičiek: Šimonko a Tiborko. No a 30. august bol tiež veľmi rušný, pretože práve vtedy prišlo na svet presne 10 pokladov.

Najmenšie augustové bábätko (Terezka) vážilo 1 582 g a oproti nemu najväčší valibuk (Timotej) zase 4 750 g. Najmladšia mamička mala 17 rokov a najstaršia 43 rokov. Najčastejšími menami, ktoré dostali detičky od svojich rodičov boli Alžbeta (4x), Tatiana (3x), Tamara (3x), Šimon (8x), Matúš (7x), Jakub (5x).


Súvisiaci článok
Martin z Petrovíc daroval výhru z Bez servítky žilinským novorodencom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť