Nedeľa 28. 04. 2024 06:11:09 | Meniny má Jarmila

5 krokov k tomu, ako zaspať do 2 minút: Dáte tomu šancu?

Spánok je pre naše telo dôležitý. Vďaka nemu nie sme unavení, podráždení a vyčerpaní. V tomto článku odhalíte tipy, ktoré vám pomôžu zaspať už do dvoch minút. ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Radka Kostánová|28. august 2022|19:59:52


Súvisiaci článok
4 dôvody, prečo v noci nemôžete zaspať
Čítajte viac >

Je nutné však podotknúť, že prvýkrát sa vám to do dvoch minút možno nepodarí. Avšak, keď budete trpezliví a budete skúšať túto metódu každý večer, určite zaberie.

Odložte mobilný telefón

Ako prvé by ste mali odložiť všetko, čo rozrušuje vašu myseľ a mozog. Taktiež sa neodporúča spať blízko mobilného telefónu, lebo je to nezdravé. Začnite teda tým, že elektroniku odložíte a aspoň pol hodinu pred spaním sa nebudete dívať na televíziu.

Spustite ramená a uvoľnite ich

Keď už ste v posteli a chcete zaspať, mali by ste spustiť ramená a úplne ich uvoľniť. Môžete k tomu pridať aj krk a celú tvár. Dýchajte pomaly a doprajte si aspoň v posteli dýchanie do bránice, ktoré je zdraviu prospešné. Podľa odborníkov na výber matraca z webu Arecenze.sk, je navyše dôležité k správnemu uvoľneniu v posteli zvoliť vhodnú tvrdosť matraca, takže jej voľbu rozhodne nepodceňujte.

Zhlboka dýchajte a uvoľnite svoju hruď

Postupne začnite dýchať zhlboka, pri nádychu počítajte do 5 a až potom vydýchnite, taktiež až pri čísle 5. Keď už máte uvoľnenú tvár a ramená, uvoľniť hruď bude pre vás jednoduchšie. Urobte to.

spanok .jpg

Vyčistite si myseľ

Následne si vyčistite myseľ od negatívnych správ, ktoré ste sa za deň dopočuli. Snažte sa chvíľu myslieť na to pozitívne, čo sa vám stalo a spôsobilo to úsmev na vašej tvári. Vytvorte si okolo seba (a hlavne vo vašom vnútri) príjemné prostredie.

Opakujte slová „nemyslím na nič“

A posledný krok k tomu, ako rýchlo zaspať, je opakovať si v hlave slová „nemyslím na nič“. Vydržte tieto slová opakovať 10 až 20 sekúnd a uvidíte, že vás toto cvičenie po chvíli unaví a zaspíte s ľahkosťou.


Súvisiaci článok
Žilinčania majú čoraz väčší záujem o zriadenie komunitných záhrad. Viete, čo všetko je na založenie potrebné?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť