Štvrtok 25. 04. 2024 22:27:22 | Meniny má Marek

Nevyplateným subdodávateľom z Višňového došla trpezlivosť: „Rozhodli sme sa podať trestné oznámenia“

Problém s vyplácaním subdodávateľov na stavbe tunela Višňové má spoločnosť Tubau. Vyhlásil to počas živého vysielania na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Podľa jeho informácií sú nevyplatené pohľadávky v hodnote 3 miliónov eur. Spoločnosť TUBAU však so subdádavateľmi prestala komunikovať, hoci sľúbila svoje záväzky vyrovnať. Tým preto došla trpezlivosť a rozhodli sa podať trestné oznámenie a tiež pripraviť podnet na OLAF. FOTO: Autor

Michal Filek|24. august 2022|15:13:50


Súvisiaci článok
VIDEO Stavali tunel Višňové, nedostali zaplatené. V Dubnej skale dnes protestovali
Čítajte viac >

Peniaze za práce v tuneli Višňové, nemajú vyplatené od novembra. Okresný súd Bratislava I. začal 9. 8. konkurzné konanie voči dlžníkovi TUBAU. V nadväznosti na rokovanie, ktoré sa uskutočnilo pred týždňom, 16. augusta na pôde Národnej diaľničnej spoločnosti, sa rozhodli konať.

„Prešlo 7 dní a žiadne stanovisko od kompetentných z TUBAU sme nedostali, aj napriek ich uisteniam, že chcú vysporiadať svoje záväzky. Na základe týchto udalostí sme sa rozhodli požiadať o pomoc NDS, PORR a SKANSKA, aby sme spoločne, bez účasti TUBAU našli cestu z tejto katastrofálnej situácie. Zároveň sme sa spoločne rozhodli, že podáme trestné oznámenia a pripravujeme aj podnet na OLAF,“ uviedol pre médiá šéf spoločnosti JHS Slovakia Slavomír Juhas.

OLAF je Európsky úrad pre boj proti podvodom a zaoberá sa vyšetrovaním podvodov s eurofondami. Stavba tunela Višňové je totiž financovaná z európskych peňazí.

Portál Aktuality požiadali o stanovisko aj Národnú diaľničnú spoločnosť, ktorá v spore pôsobí ako mediátor. „Počas stretnutia sme dospeli k istému návrhu na vyriešenie sporov, avšak Národnej diaľničnej spoločnosti neprináleží detailne špecifikovať a komentovať obchodné vzťahy firiem,“ povedala pre aktuality.sk hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.


Súvisiaci článok
Kto je zodpovedný za nevyplatené peniaze stavebným firmám v tuneli Višňové? Zodpovednosť si prehadzujú, rodiny slovenských zamestnancov trpia...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť