Štvrtok 25. 04. 2024 23:00:57 | Meniny má Marek

VIDEO Stavali tunel Višňové, nedostali zaplatené. V Dubnej skale dnes protestovali

Peniaze za práce nedostalo asi 15 firiem a týka sa to stoviek zamestnancov a ich rodín. Spolu im dlžia milióny eur. Obávajú sa, že sa môže zopakovať podobný príbeh firmy Váhostav, kedy mnoho živnostníkov a stavebných firiem skrachovalo. Navrhujú stretnutie všetkých zúčastnených strán najneskôr do 12. augusta. Ak sa tak nestane, budú informovať média a materské firmy spoločností PORR a Skanska v Rakúsku a vo Švédsku. A navyše požiadajú o kontrolu OLAF, ktorá sa zaoberá podvodmi s eurofondami. FOTO: autor

Michal Filek|4. august 2022|19:33:12

"V prípade, ak do 12. augusta nedôjde k rokovaniu všetkých zainteresovaných strán tak, ako sme opakovane naliehavo prosili a žiadali, tak počnúc 17. augustom začnú pokojné protesty medzi Ružomberkom a Žilinou, pri tuneli Višňové, pri sídle Národnej diaľničnej spoločnosti, pri sídlach spoločností SKANSKA a PORR, ako aj na hranici s Rakúskom," napísali zástupcovia poškodených firiem v otvorenom liste, ktorý odovzdali aj médiám.

IMG_20220804_124828.jpg

O začatí protestov, ako aj o podozreniach budú informovať aj inštitúcie EÚ.

Zástupca ministerstva dopravy Ivan Rudolf protestujúcim odporučil, aby sa obrátili na orgány činné v trestnom konaní a OLAF. Jeho vyjadrenie je súčasťou našej reportáže.

IMG_20220804_130440.jpg

Reakcie spomínaných spoločností sa nám zatiaľ získať nepodarilo. Hneď, ako ich budeme mať k dispozícií, budeme vás o nich informovať.

POZRITE SI NAŠU REPORTÁŽ Z DNEŠNÉHO PROTESTU


Súvisiaci článok
Miroslava zrazilo auto, spravodlivosti sa domôcť nevie. Nájde sa advokát, alebo ho čaká "Posledný súd"?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť