Štvrtok 25. 04. 2024 21:18:41 | Meniny má Marek

Dolnokubínčan Michal Holub zvíťazil vo svetovej sérii IRONMAN (FOTOGALÉRIA)

Hlavné mesto Estónska, Tallin bolo v sobotu 6. augusta 2022 dejiskom ďalších pretekov svetovej série Ironman. Preteky pozostávajú z 3,86 km plávania, 180,25 km jazdy na bicykli a 42,2 km behu. Slovenskú republiku a Triatlon team Dolný Kubín reprezentoval Michal Holub, niekoľkonásobný majster Slovenska v tejto disciplíne. Foto: WWW 226.sk

Juliana Krčulová|22. august 2022|13:25:35


Súvisiaci článok
Lampe v Krásne nad Kysucou sa to už na tomto svete kráti. Zostávajú jej iba dva životy
Čítajte viac >

„Na štart som nastupoval s malou dušičkou, ale už počas prvej disciplíny, teda plávania, zo mňa nervozita opadla. Cyklistická časť po fakt zlých cestách, vo vetre a silnom daždi preverila sily každého pretekára. Maratónsku lotéria na záver už bola v kulise frenetického povzbudzovania fanúšikov, turistov a dobrovoľníkov. Cieľovú pásku som preťal absolútne vyčerpaný v čase 8 hodín, 40 minút,“ priblížil Michal Holub na internetovej stránke mesta Dolný Kubín.

Snímka.JPG

Po tom, ako Michalovi v polovici tretieho okruhu finálnej disciplíny, behu, oznámila slečna na sprievodnom bicykli, že je aktuálne na prvej pozícii, fantastická atmosféra v centre historického Tallinu na neho doľahla plnými dúškami a ani si nedovolil pomyslieť na spomalenie.

Snímka2.JPG

Snímka3.JPG

„Po pár výdychoch sa na mňa vrhnú médiá a ja nie som schopný zo seba dostať súvislú vetu v slovenčine, nieto v angličtine. Vlastne si celkom ani sám nepamätám, čo som povedal, ale určite to bude veľká sranda. Opäť veľká vďaka sponzorom, bez ktorých by som na tento úspech určite nedosiahol a Triatlon teamu Dolný Kubín, ktorí mi z estónskej metropoly spravili na niekoľko dní druhý domov,“ priblížil Michal, ktorý sa tento rok plánuje zúčastniť aj Majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnia na Havaji od štvrtka 6. do soboty 8. októbra 2022.

Snímka4.JPG


Súvisiaci článok
Ťapko zo Žilinského útulku stále hľadá nový domov (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť