Piatok 19. 04. 2024 18:36:02 | Meniny má Jela

Bytča potrebuje lekárov špecialistov. Ak prídu, dostanú byt, aj ordináciu

Bytču dlhodobo trápi nedostatok odborných lekárov. Niektorých špecialistov sa samospráva rozhodla prilákať aj pridelením bytu a župa zase poskytnutím ordinácie. Záujemcovia, prihláste sa! ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|16. august 2022|12:54:49

„Mesto Bytča v snahe pomôcť Žilinskému samosprávnemu kraju pri zabezpečení lekárov s odbornou špecializáciou: oftalmológia, ortopédia a neurológia, ponúka prípadným záujemcom možnosť poskytnutia bytu s tým, že priestory pre ambulancie sú voľné v budove bývalej Polikliniky,“ uviedli na oficiálnej internetovej stránke www.bytca.sk.

Aj týmto spôsobom chcú zabezpečiť špecializovanú zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov mesta a aj obyvateľov celého okresu.

Poliklinika-Bytča.jpg

„Pri stretnutiach s občanmi sme často hovorili o tom, že im veľmi chýbajú títo špecializovaní lekári. A netýka sa to len mesta Bytča, ale celého bytčianskeho okresu. Preto sme sa rozhodli ich takouto formou prilákať. Mesto poskytne nájomné byty a ŽSK zase priestory ordinácie. Veríme, že sa nám takto podarí prilákať do Bytča aspoň niektorých z nich. Pretože tento problém u nás pretrváva už minimálne 5 rokov,“ povedal primátor Bytča Miroslav Minárčik.


Súvisiaci článok
Športová hala v Bytči je hotová, otvoria ju v septembri
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť